Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 5 februari 2009

Gucci, presentation

Av Ann-Britt - 5 februari 2009 16:05

Vi tog bort Amanda, vår drottning, och sedan blev vår lille Abbe överkörd på våren, året därpå. Huset blev fruktansvärt tomt utan en katt!
Alexandra, vår dotter, hittade Gucci på Kattjouren. Hennes husse hade blivit allergisk och Gucci sökte nytt hem.
Vi åkte ner till Malmö och hälsade på hennes mycket trevliga ägare och dagen därpå kom de upp till oss med Gucci. Hon var då 5 år. Inte lätt för en mycket bestämd och vuxen honkatt att byta hem...

Första dagarna låg hon under en säng och vågade sig inte fram och vi undrade vad vi gjort. Sedan blev Kenneth sjuk och låg parkerad i soffan några dagar. Då kröp Gucci fram ur gömstället och sakta så uppstod tycke mellan husse och katt.

Det var lite fram och tillbaka med hur mycket förtroende vi skulle få av henne. Hon följde mig överallt i huset och trädgården, men låg alltid hos Kenneth i soffan. Att klappa henne var inte nödvändigt, sa hon.

Sakta med säkert vann vi hennes hjärta och nu ligger hon alltid hos mig när jag sitter och läser eller tittar på TV. Hon är alltid med på kontoret och hon är en härlig personlighet.

Vi var vana vid våra stallkatter som är makalöst keliga och attackerar våra och kursdeltagares knä och njuter av att bli klappade. Men jag fick lära mig att respektera Gucci och hennes vilja och när jag väl fattat att hon bara var en annan typ av personlighet så har allt blivit mycket, mycket bra.

Varje kväll leker vi kurragömma och andra infantila saker tillsammans och har hysteriskt roligt. Om jag någon enstaka gång lyckas gömma mig och hon faktiskt inte vet var, så blir det helt stolligt. Hon blir helt till sig av glädje och förfäran över att matte, som annars klampar som en elefant, lyckats lura henne.

Hon älskar att bli borstad, som tur är med hennes päls. Det är husse som står för den servicen och det kan gärna utföras 3-4 gånger om dagen, om katten själv får bestämma.

Nu har hon levt med oss, eller rättare sagt vi har fått bo i hennes hus, i fyra år och vi hoppas få vara inneboende flera år till.

 
 
Heli

Heli

5 februari 2009 17:57

En så otroligt vacker kisse!
Kram

http://www.hastfysen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards