Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2009

TTeam

Av Ann-Britt - 7 augusti 2009 12:42

Hoppas få möjlighet att gå TTeam-kursen i början av september. Det blir inte Robyn Hood som håller i kursen utan Tina Constance. Hade förstås sett fram emot att träffa Robyn igen, men det kan också vara spännande att prova en helt ny instruktör.

Jag siktar på instruktör själv och Tina är godkänd utbildare.

Det är märkligt att TTeam inte slagit igenom i Sverige. I Tyskland t ex är det många toppryttare som använder sig av metoden.  Det är den enda verkligt heltäckande metoden jag känner till för att lösa upp spänningar, rädslor, aj-aj i kroppen osv.

Jag måste börja samla fall, som ska lämnas in som examensarbete. Får rota i mina gömmor och se vad jag har. Det gäller att strukturera mig nu alltså!


Hästarna är inlindade med elastiska lindor och detta hjälper dem att få en bättre kroppsuppfattning. Unga hästar har ibland lite svårt att veta var de börjar och slutar och då är lindorna ett bra hjälpmedel. Många hästar blir lugnare och tryggare när de lindas. Antagligen för att "känner" sin kropp på ett nytt sätt. Jag har provat att linda in mig själv och det är en mycket märklig känsla. Lindar man ett ben så går man olika med benen. Lindar man axlar och ner över överkroppen blir hållningen mycket bättre osv, osv. Prova ska ni se/känna! Bara linda kors och tvärs för att känna vad som händer.


Våra "stackars" (enligt dem själva) hästar har gått ute två nätter. Jag har fått några timmar över varje dag att göra andra viktiga saker. Idag var jag ute kl 08.00 sharp och skrapade fönster. Sydsidan är inte nådig när solen ligger på. Gällde att passa på när det var skugga där. Nu är det bara två fönster kvar in mot gården och det känns som jag närmar mig ett slut. Då tänker jag inte på gänget mot trädgården.... och de på ovanvåningen. Men nu ville jag tänka positivt!


Det är snart hammockdags och "Sommar" med Jörn Donner. Lite vila och kultur behövs också.


 
ANNONS
 
Lovis Wetterlind

Lovis Wetterlind

7 augusti 2009 18:07

Det där med TTeam verkar minsann spännande :)

http://ridkonst.lovis.se

 
Ingegerd

Ingegerd

7 augusti 2009 20:56

Hmm, låter mycket intressant med det där Tteam. Vid tillfälle ska jag söka reda på info om det. Jättebra idé att Du lindar Dig själv, vi är ju ändå däggdjur. Lindebarn på nytt! Blev tejpad av en sjukgymnast en gång för att få bättre hållning, hjärnan måste ändra uppfattning om kroppen. Du har varit duktig med alla fönster, rätt: tänk positivt!

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=07205109

 
Ingen bild

Ann-Britt

8 augusti 2009 17:05

Det går fint att göra TTeam med hundar också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se