Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2009

Solskenshistoria om hosta

Av Ann-Britt - 9 oktober 2009 15:45

Jag behandlar (homeopati) en häst med hosta och han har haft hosta länge, länge. Han var lite klurig och jag hade ett medel i huvudet som jag trodde han skulle ha. Det visade sig när jag gjort anamnes och gick igenom mina böcker att det blev ett helt annat medel. Det gäller att inte låsa tankarna...

Han hostar när han går ut från stallet och kommer ut i kall luft. Han har alltid hostat varje gång de börjar sitt ridpass. Det har på senare tid verkat som han inte kunnat hosta upp slemmet.

Nåväl, han fick sitt medel 3-5 dagar och idag fick jag detta mail från en, förhoppningsvis, nöjd ägare:


Den (hostan, min anm) tog inte slut efter 3 dagar. Den blev istället värre, han hostade i hagen, han hostade flera gånger under ridturerna, och under anstänging. Den blev grundare och efter två veckor började det flyga loskor ur hans mun. Extra hostningarna bytes mot ordentliga frustningar. I fredags blev det tyst, bara några ordentliga frustningar i början. Där han brukar hosta under uppvärmingen. Både han och jag väntade på dem och så kom 2-3 ordentliga frustningar i stället. Det känns konstigt. Det är så tyst. De har alltid funnits där i 15 år.


Detta är ett typiskt förlopp för många hosthästar när man behandlar med homeopati. Hostan blir värre och sedan flyger geggan omkring. Mycket fräscht Rynkar på näsan, men det måste ju ut. Nu håller vi tummarna för denna pålle!


Jag har snart en rapport till bloggen, med foto, om unghästvårtor behandlade med homeopati.
 
ANNONS
 
Teija

Teija

9 oktober 2009 17:23

Vad intressant! Måste ju vara fantastiskt för hästägaren att få hjälp.
Vad var orsaken till hostan? Var det något virus eller sånt som låg och grodde i luftrören?

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Britt

9 oktober 2009 17:39

Svårt att säga vad som var grundorsaken när han haft det så länge. Kan ha vara allt från damm till virus.

 
ylle

ylle

9 oktober 2009 20:21

Intressant sa Bull!
Låter märkligt och fantastiskt! Ser fram emot fortsatta rapporter från denna häst!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

10 oktober 2009 10:51

Intressant minsann! Skulle Idunns hosta återkomma hör vi av oss. Hon är känslig för hödamm. Årets skörd är fin och jag luftar det alltid före utfodring. Nu ströar vi med kutterspån dessutom. Ta i trä!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Ingegerd

Ingegerd

10 oktober 2009 21:03

Så skönt för hästen! Skulle det komma tillbaka vet ni vilket medel hästen blir hjälpt av. Det var väl rätt rejäla loskor som hostades ut, huu!!

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=10205758

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se