Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2009

Skön söndag

Av Ann-Britt - 11 oktober 2009 11:43

u har frukost i sköna fåtöljen avverkats och både gårdagens och dagens tidningar är lästa. Så ska en söndag vara!

I fredags hade vi besök av vårt glada fredags-gäng och Conny har nu totalkoll på vad som behöver göras i både stall och fruktskörd.

Han drar en runda in i stallet så fort han kommer och ställer tillrätta allt jag lyckats stöka till under veckan. Sedan plockar han äpple och päron och sorterar och fixar. Har aldrig haft en sådan ordning i mina äppelhinkar förut.

Resten av gänget gick lös på vårt ogräs och det blev så fint. Denna gång hade jag skärpt till mig och faktiskt bakat en äppelkaka med vaniljsås. 


Recept på denna kaka:


2 dl socker och 2 ägg vispas  riktigt fluffigt

2 dl vetemjöl tillsätts

Häll i smord och bröad form


Skiva skalade äpplen ovanpå smeten.

Sockra och strö kanel över äppelskivorna.

Skiva smör med osthyvel och täck kakan med smörskivorna.


Gräddas i 200 gr ca 25 minuter (i varmluftsugn, längre tid annars troligen)


Nu håller jag på med en surdegsgrund. Trodde inte jag hade den "rätta knycken" för det luktade verkligen surt, men ingen aktivitet syntes de första tre dagarna. Jag gjorde om försöket och nu verkar det som jag fått rätt på det hela. Det puttrar och jäser i geggan. Ikväll ska jag sätta den första degblandningen inför morgondagens bullbak. Spännande. Jag har aldrig gjort riktig surdeg förr, helt utan jäst. Jag följde ett recept i Land, men det är i princip detsamma som Wikipedias.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Masa_madre.jpg

http://sv.wikibooks.org/wiki/Kokboken/Re.../Surdeg,_grundrecept
Mat
 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

11 oktober 2009 12:48

Herregud, jag får lust att BAKA!

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
ylle

ylle

12 oktober 2009 06:16

Det låter som om Du haft en härlig helg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se