Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Lillsnuttan har åkt

Av Ann-Britt - 18 oktober 2009 19:24


Nu har vår lilla Nobleza åkt till Cilla och stort LYCKA TILL önskar vi! Vi grät faktiskt inte, Cilla. Tänk så duktiga vi var. Kanske för att det blev full fart med att ta in sto med föl och göra de där höpåsarna som vi glömt göra tidigare.

Vi provlastade Nobleza i morse och hon gick rakt in i släpet. Sedan var det lite läskigare med nytt släp, som luktade av andra hästar osv. Det tog kanske en kvart i lugn och fin takt att lasta och det tycker jag är acceptabelt för en ettåring. Alissa och Azora stod och skrek i stallet och hjälpte inte alls till.

De andra hästarna var fullt medvetna om vad som hände. Tjejerna i stallet skrek ett bra tag efter att Nobleza åkt och alla de andra stannade, när vi kom in, och tittade in i den stalldel där hon stått. Så beter de sig aldrig annars.

De fyller sin plats de där små och det blir alltid ett tomrum när de åker. Både i hjärta och stall.


Imorgon ska vi flytta om i stallet, så alla står i samma stalldel.

Videon ovan är lite träningstips till Cilla. Nobleza har kapacitet för Merlins program... Känn dig inte pressad...! (Video där första halvan inte innehåller äcklig tjurfäktning.)


Kenneth var duktig och släpade fram alla TTeam-grejor i morse och stora brädan kånkade vi in. Vi blev så inspirerade när vi såg vilken otrolig skillnad det gjorde med Nobleza efter bara två veckors jobb. Då har vi lagt ner 10-15 minuter några morgnar i veckan. Men hon mognade flera månader på dessa stunder. Makalöst, så nu ska vi göra samma med Azora.


Nästa helg har vi hyrt ut ridhuset till ett hundgäng, men vi har fem dagar att jobba på innan grejorna måste ut igen.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Cilla

18 oktober 2009 20:29

Haha, ja ge oss några år bara!
Hon stod fint i släpet hela vägen och nu står hon i stallet och äter hö med Mirja i boxen bredvid. Barnen har vari ute och beundrat henne.
Allt väl!
TACK för att ni har gett mig förtroendet att köpa denna pärla!

 
ylle

ylle

20 oktober 2009 20:29

Ja visst känns det i hjärtat när pärlorna lämnar hemmet sitt... men så skönt att hon verkar ha hamnat hos bra människor!!! Och så roligt när de håller kontakten!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se