Gustavsborg PRE

Alla inlägg under oktober 2009

Av Ann-Britt - 20 oktober 2009 16:16

Nja, inte i det här fallet utan snarare veterinärer får rivet skinn och hon var inte ens arg. Äsch, kattskrället har misshandlat vår snälla veterinär, som skulle hjälpa oss med kloklippning. Nu får jag skämmas resten av dagen, minst!

Gucci brukar låta som en galning, men har fram tills idag aldrig gjort mer än just låtit. Men nu både rev och bet hon. Den underbara veterinären konstaterade, medan hon tvättade blodet av sina sår, att "ja, ja det ingick inte i hennes planer för dagen att klippa klor". Och "jag har antibiotika hemma".

Nästa gång skulle hon komma beväpnad, sa hon. Då blir det lugnande spruta. Tur att vi bara har en som behöver kloklippning. Jag ser för dåligt för att klippa själv. Är livrädd att jag ska klippa för mycket. Gucci har lång, luddig päls även mellan tårna och det är hopplöst att hitta rätt. Glasögonen åker på sniskan och med hennes ylande är det rätt stressande. Jag har gjort det några gånger men det var svettigt.

  

Detta får bli en blomma till den misshandlade stackaren och tack! 

Min orkidéer blommar om och om igen. Jag har varit riktigt snäll och köpt orkidénäring och det tackar dem mig för. Det kommer nya stänglar hela tiden. De här två har blommat länge, länge och nu kommer grannen till vänster med en ny "knopp-pinne".


Jodå, Ninfa och Aguila är dräktiga fortfarande. Vi har kollat underverken. Det finns både huvud och hjärta på dem och det känns väldigt skönt att veta.

Aciano fick stelkrampsspruta och han var lika oberörd som förra gången av sticket. Han är så sanslöst cool den killen. Nu får hans mamma faktiskt klämma fram en tjej till oss med samma temperament som de tre killarna hon fått. Skrutt att vi inte fick stofölet hon hade vid sidan när vi köpte henne. Men fina stoföl lämnar de inte iväg så gärna i Spanien. 


Ikväll ska jag på skotsk afton med Slow Food. Det blir "foodtravelling", smakprover och a cup of tea med tillbehör.

Åh, scones med clotted cream och sylt. Gott!







Av Ann-Britt - 19 oktober 2009 11:02

Göran skickade foton på Viento och han är mycket lik sin storebror, Figaro.

  

Här är Figaro när han var i samma ålder. Lite mer slimmad variant... Det verkar vara bra bete på Gotland.

  

Sedan förstås bilder av Nobleza. Här med sin nöjda matte innan de skulle åka hem.

  

Här träffar Nobleza Mirja, som ska bli nya hagkompisen. Nobleza fattar ingenting... och tycker Mirja kunde väl i alla fall prata lite med henne.

  

Fin är hon, eller hur?

  

Skönt att veta att hon landat och allt gick bra. Då kan vi släppa projektet och bara sitta och vänta på att de kommer hit på kurs om några år. Det ser vi fram emot!!

Av Ann-Britt - 18 oktober 2009 19:24


Nu har vår lilla Nobleza åkt till Cilla och stort LYCKA TILL önskar vi! Vi grät faktiskt inte, Cilla. Tänk så duktiga vi var. Kanske för att det blev full fart med att ta in sto med föl och göra de där höpåsarna som vi glömt göra tidigare.

Vi provlastade Nobleza i morse och hon gick rakt in i släpet. Sedan var det lite läskigare med nytt släp, som luktade av andra hästar osv. Det tog kanske en kvart i lugn och fin takt att lasta och det tycker jag är acceptabelt för en ettåring. Alissa och Azora stod och skrek i stallet och hjälpte inte alls till.

De andra hästarna var fullt medvetna om vad som hände. Tjejerna i stallet skrek ett bra tag efter att Nobleza åkt och alla de andra stannade, när vi kom in, och tittade in i den stalldel där hon stått. Så beter de sig aldrig annars.

De fyller sin plats de där små och det blir alltid ett tomrum när de åker. Både i hjärta och stall.


Imorgon ska vi flytta om i stallet, så alla står i samma stalldel.

Videon ovan är lite träningstips till Cilla. Nobleza har kapacitet för Merlins program... Känn dig inte pressad...! (Video där första halvan inte innehåller äcklig tjurfäktning.)


Kenneth var duktig och släpade fram alla TTeam-grejor i morse och stora brädan kånkade vi in. Vi blev så inspirerade när vi såg vilken otrolig skillnad det gjorde med Nobleza efter bara två veckors jobb. Då har vi lagt ner 10-15 minuter några morgnar i veckan. Men hon mognade flera månader på dessa stunder. Makalöst, så nu ska vi göra samma med Azora.


Nästa helg har vi hyrt ut ridhuset till ett hundgäng, men vi har fem dagar att jobba på innan grejorna måste ut igen.




Av Ann-Britt - 17 oktober 2009 19:27

Vi har haft en trevlig dag med gänget som tränar för Carina Branderup. Kenneth och jag tackar för den trevliga samvaron! Det är alltid lika kul när ni kommer.

Denna viga människa hämtar Nobleza imorgon.

  

Den svarta skönheten heter Nagila (vilket betyder "låt oss glädjas" på hebreiska). Det verkar som Cilla har en dragning till bläsar...

  


Jag fick kommentar på de lugna damerna på gårdagens foto från SICAB. Ja, jag tror nog inte heller att man skulle komma på idén att koppla ihop 3 eller 5 eller ännu fler halvblodsston. Eller har jag förutfattade meningar nu?

Sista dagen på SICAB är det allmän prisutdelning och då är det drygt 200 hästar inne samtidigt plus alla skränande människor på läktaren. Allt från unghästar till vuxna hingstar, cobror i olika format med lösspringande föl, körekipage, hopphästar, dressyrhästar osv, osv. Har man inte pratat om att skippa ärevarvet här för att ryttarna inte kan hålla sina hästar i styr?

De lösa fölen tycker det är tjohejsan och uppsöker än den ena och än den andra, så det är livat och glatt.


He, he jag var lite trött ikväll när vi skulle fylla på vatten hos våra hästar. Jag satte mig på kanten till en vattentunna. Behöver jag säga mer? Det var bara lite vatten i den... Kenneth hittade mig vilt fnittrande i "vattenrummet". Det var rätt kul när man var trött i alla fall och jag blev bara lite våt. Men attans vad krångligt det var att komma upp från den!


Av Ann-Britt - 16 oktober 2009 17:06

Mina stallhjältar var på plats och Micke fixade ströandet av boxarna. Ikväll sover hästarna som prinsessor på ärten.

  

Conny skurade krubbor och städade. Pojar (med reservation för felstavat namn) tömde ur en box. Inte att förglömma den fantastiska personalen som följer med!! Väl värda "kagan" till kaffet.

Tusen tack för idag!


Kakan denna gång var en gammaldags sockerkaka. Receptet fick jag av min mor för länge sedan.

  


Vispa:

4 ägg

3 kkp socker (4,5 dl. Jag brukar ta lite mindre mängd)

Blanda försiktigt i:

3 kkp mjöl

1 kkp kallt vatten.


Grädda i 150 gr värme ca 50-60 minuter.


Toppskiktet är det bästa. Vänd inte upp och ner på kakan så det kommer i botten alltså. Man får tippa den två gånger.

Mat
Av Ann-Britt - 16 oktober 2009 16:01

Några bilder av de hingstar som vi använder i vår avel.

Först Doblon-TR

  

Doblon är pappa till Aciano och från tidigare år, Viento och Corredor.


Utrerano VII

           

Pappa till Capitano och Rombo och från förra året Nobleza.


Gotardo

           

Pappa till Futura och från ifjol Azora.                  Alla foton "snodda" från www.topiberian.com


På tisdag ska vi kolla om Aguila och Ninfa fortfarande är dräktiga. De väntar i så fall föl med Utrerano båda två.



Av Ann-Britt - 15 oktober 2009 17:41

Den stora hösttröttheten kom över mig idag. Har fixat i stallet inför helgens kurs och sedan skulle jag ju måla och ja, man ser inte ut genom fönstren bara så skitiga de är osv, osv. Men nej, jag orkar inte. Allt slipdamm från målningen sitter kvar. Har inte kunnat tvätta och greja eftersom jag inte var klar med kittning och målning. Ville inte blöta ner i onödan. Det har förstås runnit lite linolja också... Men det får vara så, även om det alltid är trevligt att göra lite extra inför kurserna.

Jag har i alla fall köpt nya pigga handdukar till er kursare.

Några kort från SICAb ifjol. Har nog haft med dem tidigare, men de kändes inte så dumma att ta idag i kylan.

  

Vårt häftiga hotell, som upptog ett helt kvarter. Det ligger i de gamla judiska kvarteren från 1400-talet.

Lilla jag på gården. En ovanligt kall november i Sevilla. Vinterkappan på minsann. Men jag ser inte ut att lida så mycket.

  

Lilla gubben på samma gård.

  

Cobror (ston, sammanlänkade minst tre stycken) väntar på att komma in och visa upp sig.

  

Underbara Gotardo, med de snälla, snälla ögonen. Pappa till våra två flickor Azora och Futura. Honom ska vi använda igen, för trevligare avkommor är svårt att få.

Han var inte överens med sin ryttare, med all förståelse från oss, och fick inte bra poäng. Jag led med honom!



Av Ann-Britt - 14 oktober 2009 17:23

Vi har jobbat i stallet hela dagen och nu är jag "slut i rutan".

Våra fyra föl är därmed under inskrivning i stamboken och de skötte sig helt exemplariskt. Stod stilla och fint i gången så veterinären kunde göra konturdiagram. Sedan blev de stuckna i halsen två gånger, aj, för blodtypning och chip. Men de stod helt still och vi var lite imponerade.

Strålande väder har vi dessutom. Sol och kallt. Sådär lagom kallt så det är "olerigt" i hagarna, men ändå inte stenhårt i backen. 1 cm is på vattenkaren imorse. Det var väl lite onödigt!

Mitt kitt sitter fortfarande kvar. Ska se om jag kan kleta dit lite färg imorgon. Nu är jag på tok för trött.

Ska ligga i soffan tills vi ska ta in hästarna och jag väntar på att Kenneth ska vända hemåt med godispåse. Mums!





Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards