Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 8 november 2009

Tyst blev det när alla åkte hem

Av Ann-Britt - 8 november 2009 17:20

Sitter här helt ensam och njuter av ett glas vin innan jag ska påbörja farsdagmiddagen. Det blir alltid så tyst när alla åkt hem. Det känns som det slagit lock för öronen. Det har varit en supertrevlig kurs. Intensiv, men givande för alla känns det som. TACK till alla trevliga deltagare!

  

Raffi gjorde stora framsteg med sin häst och det var ett mycket nöjd ekipage som avslutade kursdagarna. Det ska bli spännande att följa er utveckling.

Igår kväll stal Lydia och hennes ponny mitt hjärta och även Toves och Hannas, tror jag. Hon var så himla läcker. Synd att det bara var vi tre kvar som tittade. Hon (ponnyn) väntade otåligt på att föregående ekipage skulle avsluta och sedan körde hon hela programmet, i fin form, med perfekt hals och hon blängde på oss precis som att "hur svårt var det här då, va?".

Vi skrattade gott och hon njöt av uppmärksamheten. Ni är för roliga ni två, Lydia! Kanonbra jobbat!!

Vi har tittat på delar av "If horses could speak" och det är en intressant DVD. Den förklarar pedagogiskt hur muskler och ligament jobbar och det är animerade bilder av hur hästen ser ut inuti.

http://www.equibooks.com/heuschmann.html

Den har blivit väldigt omdebatterad pga att han, lite osmart tycker jag, använder en ponny/häst i avskräckande syfte och visar ryttaren. Ryttaren har stämt honom. Jag hörde att DVD:n är ute på marknaden igen, med just den ryttaren bortklippt. OK, han vill starta en behövlig debatt, men det är synd om filmen försvinner pga detta inslag. Den är mycket nyttig att se. Den visar också vad som är ryggarbete och vad som är benarbete och skillnaden på när en häst arbetar över ryggen eller bara sprätter med benen.

Det är många gånger bara sprättande med ben vi ser på dressyrtävlingar, så visst är han obekväm för många. Jag hoppas att debatten ger effekt. Pengarna styr, som alltid och givetvis är han ett hot i dressyrvärlden. 
ANNONS
 
ylle

ylle

8 november 2009 20:10

Så roligt med kurs!
Du har fått en award hos mig!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Lydia

15 november 2009 11:17

Tack för de fina orden! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se