Direktlänk till inlägg 14 november 2009
Fick lite Spanienlängtan igår och gjorde en Paella. Använde Carnaroli-ris och den blev riktigt smaskigt. Lite risottokänsla, men inte fullt lika kladdig. Köpte gröna musslor i skal, musslor utan skal, bläckfiskringar, räkor och kyckling. Alla skaldjuren var ICA:s djupfrysta och riktigt fina.
Hade köpt riktigt fin spansk saffran från Salamanca på julmarknaden. Inte för att jag tycker mig smaka någon skillnad, men känslan är bättre. Det är hela fina strån och den är rökt, vilket påstås ta fram smaken ytterligare. Den ska mortlas kvällen innan och blötläggas i lite sprit, så får man fram ytterligare smak. Jag tyckte den var förfärligt dyr, 75:- för 1 gr, men såg nu att den vanliga ICA-varianten kostade nästan lika mycket. Då håller jag nog allt på den spanska fina.
Mitt kursgäng ska få vegetarisk lasagne och till efterrätt en ananas och banankaka med Philadephiatäcke. Jag tyckte den var ryslans god och hoppas kursarna tycker likaså...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|