Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 14 november 2009

Paella

Av Ann-Britt - 14 november 2009 11:50

Fick lite Spanienlängtan igår och gjorde en Paella. Använde Carnaroli-ris och den blev riktigt smaskigt. Lite risottokänsla, men inte fullt lika kladdig. Köpte gröna musslor i skal, musslor utan skal, bläckfiskringar, räkor och kyckling. Alla skaldjuren var ICA:s djupfrysta och riktigt fina. 

Hade köpt riktigt fin spansk saffran från Salamanca på julmarknaden. Inte för att jag tycker mig smaka någon skillnad, men känslan är bättre. Det är hela fina strån och den är rökt, vilket påstås ta fram smaken ytterligare. Den ska mortlas kvällen innan och blötläggas i lite sprit, så får man fram ytterligare smak. Jag tyckte den var förfärligt dyr, 75:- för 1 gr, men såg nu att den vanliga ICA-varianten kostade nästan lika mycket. Då håller jag nog allt på den spanska fina.


Mitt kursgäng ska få vegetarisk lasagne och till efterrätt en ananas och banankaka med Philadephiatäcke. Jag tyckte den var ryslans god och hoppas kursarna tycker likaså...Mat
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se