Gustavsborg PRE

Alla inlägg under januari 2010

Av Ann-Britt - 14 januari 2010 18:22

Idag tog vi in hästarna 16.40 och då var det fortfarande ljust. Det tycker jag är mycket, mycket trevligt. Det sista paret var inne i stallet precis innan 17. Det är stor skillnad på att mocka när de är ute någon timma till. Man tycker annars att det inte skulle göra så stor skillnad med en timma hit eller dit.


  


Fotat 2006, så det bör vara Amorosa som är litet föl. Det ser sååå skönt ut, eller hur?


Vi håller på och fundera hur vi ska göra vid avskiljningen av de tre fölen som är kvar hos mammorna. Antagligen provar vi att ha Aciano och Rombo i en box eller eventuellt Rombo och Futura. Rombo och Capitano är helt uteslutet för de skulle härja hela tiden. De skadar aldrig varandra även om det ser ut att gå vilt till, men i en box tror jag det blir för stojigt. Det är trevligt för de andra om de får lite lugn och ro och slipper lyssna på två vildhingstar i fullt "slagsmål" hela natten. Capitano får ha egen kupé, definitivt.


Åt årets första semla idag, gott!!


Brödet blev jättebra igår så jag fortsätter att vara respektlös mot min surdeg.


Av Ann-Britt - 13 januari 2010 14:52

 


Tiden går så fort. Ni ska få se att jag har rätt! 


Jag bakar surdegsbröd idag. Kaminen går för fullt i köket så att det är varmt och skönt för mina limpor som står och jäser. Jag har varit helt respektlös för det där med surdeg, men så gav jag bort en startsats till en god vän och det har inte funkat alls när hon försökt baka trots att jag tycker att hon gör allt rätt. Så nu har jag blivit nervös. Vi får väl se om ett par timmar.


Lite mindre kallt hos oss idag. Har kunnat ha porten på glänt till stallet så kissekatterna har fått springa ut och in som de vill. OM de vill...Det där med viljan är det si och så med när det gäller att gå ut.

Av Ann-Britt - 12 januari 2010 15:11

Ja just det, dottern påminde mig om att kameran fortfarande knorrar, så det felet har den kvar, men det går att fota nu med nya friska batterier. Jag gillade kommentaren till förra inlägget om radion som inte fungerade. Skönt att veta att jag inte är ensam i förvirringen...

Vi hade en telefon som inte fungerade, påstod "någon" men den ringer fint nu sedan vi satte i sladden i vägguttaget. Hm, jag undrar vad det är för fel på vår familj. Men det var inte jag den här gången!


  


Tiger hjälpte till att hämta in hösilage. Det ingår i hans arbetsuppgifter, har han fått för sig, och det är hysteriskt roligt dessutom, också enligt honom själv. Han hoppar och far och är faktiskt inte till någon hjälp alls enligt oss, mer än att han är så himla go! Lite svårt att ta sats med kniven och skära upp plasten med den där lille katten på toppen av balen.

Katterna har börjat spendera lite mer tid ute och det betyder nog att våren är på väg och att kylan är lite mindre besvärande.


  


Hela gänget på lunch. Tänk, nu är det mindre än tre månader kvar till årets första föl. Och nu måste vi snart bestämma oss för vilka hingstar vi ska använda denna säsong. Ska vi ta fryst eller kyld osv? Många frågor att ta ställning till. Det enda som är klart är att det blir import från Spanien igen och med någon av de hingstar vi använt tidigare. Resultaten har blivit så bra att det inte finns någon anledning att byta än på ett tag.

Av Ann-Britt - 11 januari 2010 20:29

Eller rättare sagt den var aldrig inte OK heller... Jag åkte till Expert och pratade med en trevlig flicka som upplyste mig om att visst kunde de skicka in kameraskrället och få ett kostnadsförslag och det kostade 700:-. Att få kostnadsförslaget alltså... Eftersom jag är en envis typ så undrade jag vad hon möjligen kunde tro att det var som felade. Hon fixade och trixade lite och sedan sa hon  "Sätt i batterier står det här på skärmen". He he, säger du det du, sa jag.   
Ja det blev ju en billig lagning av den då.

Nu var det faktiskt så att jag precis laddat de batterierna, men de är för gamla och håller inte laddningen. Så nu ska här plåtas igen, med nya friska batterier förstås!




Av Ann-Britt - 10 januari 2010 15:15

Är det fler än jag som tycker att det är för mycket sport på TV? Men den här videon är rolig. Nu hoppas jag det är rätt film jag lägger in för min dator är fortfarande ljudlös, trots att jag precis försökt installera dotterns gamla högtalare. Skit! Det var kanske inte mina egna högtalare det var fel på alltså?



Min kamera har också packat ihop. Ska bli spännande att se om den går att laga eller det är som med all annan teknik, biligare att köpa en ny. "Sånt därnt" blir jag trött av...


Men dagen är 22 minuter längre nu och det blir jag inte trött av. Underbart!

Ikväll är det "Lark Rise" och förhoppningsvis ett lyckligt avsnitt.



Av Ann-Britt - 9 januari 2010 16:01

Jag fick Finlandsrapport och fina bilder. Corredor sköter sig exemplariskt och är lika snäll som lillebror. Här är Kerstin på ridtur i finska trollskogen, med Corredor som handhäst. Toppen med en vuxen valack som uppfostrar små ystra unghingstar. När Corredor busar för mycket stannar Mayday och då lugnar Corredor sig.


     


Vi kommer eventuellt att göra lösdrift till våra små busungar och söker en snäll valack som kan gå med dem. Är det någon av er som känner en okomplicerad herre som vill gå på lösdrift med tre snälla och tossiga unghingstar? Vi släpper i så fall i april om vädret inte är för hemskt. Det måste vara en valack utan märkliga manér för han ska vara ett gott föredöme för de små.


Det är fortsatt kallt. Det gäller att ha bra fart ut på morgonen för "tollorna" fryser fast i stentrappan.


Den ena gästhästen kom igår och han blev så glad över halm i boxen att han till och med ratade sitt hö och kastade sig över underlaget istället. Vi var rädda att han skulle ligga på bara betongen inatt, men han hejdade sig i tid. Nu har han fått ny god halm som han kan festa på när han har tävlat klart.



Av Ann-Britt - 8 januari 2010 17:04


Nu var det länge sedan jag hade något från YouTube. 49 miljoner har sett detta klipp, så risken är väl stor att ni också gjort det, men den var så söt den lille.


Kylan håller i sig. Ikväll får vi gästhästar i stallet. De ska tävla i helgen och sover över hos oss. Usch, vilket väder att tävla i. Gå fint och tunt klädd, uh inget för mig. Fram för långkallingar, termobyxor och femton tröjor på tävling, mössa och så en hjälm på det. 

Av Ann-Britt - 7 januari 2010 15:54

Aciano börjar bli stor pojke och han har så härliga uttryck för sin livsglädje. Han kan gå lugnt och fint bredvid Kenneth när vi tar in från hagen och så ett tu tre hoppar han rakt upp i luften och gör en capriole. Sedan tittar han på Kenneth precis som "tycker du också det är härligt att leva husse?". Husse är väl förbi sin bästa carpioletid, men han njuter av Acianos små hyss.

PRE har den underbara egenheten att de gör krumsprång på slak lina, inte att de sträcker grimskaftet det minsta. När han landat är han lugn och fin igen.


  


Den här lille skitungen pratar jag om. Nu är han 143 i strumplästen och den största unge vi haft än så länge. Tänk han som hade så långa ben att de inte bar honom utan bara hängde och slängde. Jag var lite bekymrad för honom. Nu är benen raka och fina och mycket starka.


Tiger och jag har haft njutarstund i stallet. Jag hade precis mockad Ninfas box när Tiger kommer och skriker att han inte fått kela på flera timmar!!!! Så jag fick sätta mig i halmen och göra min plikt. Varmt och skönt och jag förstås att hästarna har det gott när de ligger och sover.



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards