Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

Helgens kurs

Av Ann-Britt - 15 februari 2010 12:02

Min kamera lydde mig för en gångs skull och det blev en del bra bilder från den praktiska teorin. Jag lägger upp några på hemsidan senare, på "Akademiska Galleriet".


  


Ryttarna bytte hästar med varandra och det är en nyttig övning för oss som har egna hästar och mestadels rider bara de hästar man själv har. Ridskoleelever får träning i att sitta på många hästar i allmänhet.

Helgens tema var att komma underfund med olika sitsar, som t ex piaff- och passagesits. Hanna är en mästare på just sitsträning.

Helena får prova Nitus STOOOORA trav och hade fullt sjå med att få ner sin tyngdpunkt. Utan stigbyglar gick det bättre och bättre och till slut var både häst och ryttare ganska nöjda med varandra.

Raffi, som äger Nitus, sitter på Helenas frieser Nils i bakgrunden. Även Nils kräver sin man...


  


Longören visar sin uppskattning och stryker Nitus över mulen.


  


Här är Raffi tillbaka på sin egen häst och försöker få ordning på fyra tyglar. Nitus är fortfarande nöjd med tillvaron. Det är spännande att följa Nitus utveckling. Han har varit med på en kurs tidigare och det var som en helt annan häst när han kom till denna helgkursen. Raffi har verkligen lagt ner hela sin själ i arbetet och det har förstås gett resultat. Till första kursen kom en mycket stressad häst, som försökte springa ifrån allt arbete. Han älgade iväg och var inte alls tillfreds med sig själv. Minnen från tidigare ridning med gramanttyglar och annat elände. Detta innan han kom till Raffi. Han har fortfarande inte full koll på sin balans, men det kommer.

Lite retligt är det allt att män ofta går framåt väldigt fort när de väl bestämt sig att satsa. De är så förbaskat målmedvetna!!

Ibland undrar jag var alla män helt plötsligt kommer ifrån när det är tävlingar på hög nivå. De syns nästan aldrig på ridskolorna ju. Eller är det så att den där enda lilla killen som går på ridskolan är lika målmedveten som Raffi och dyker upp sedan som vuxen och håvar in pokalerna.


Vi efterlyser lite fler män på våra kurser. Ni kanske har lite att lära oss damer....


 
ANNONS
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

15 februari 2010 20:47

Ljust och fint ridhus, här i Köpingen tycks de inte ha råd att ha ordentlig belysning:(

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
ylle

ylle

17 februari 2010 05:33

Och ständiga aktiviteter i ert ridhus tycks det... kul! Så nyttigt att byta hästar!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se