Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2010

Av Ann-Britt - 13 februari 2010 16:16

Efter lite om och men blev alla hästarna hitkörda. Södra Skåne är inte att leka med när det snöar och Marit och Raffi hade ett elände att komma från Höllviken. Här var det lugnt som vanligt och det är svårt att förstå hur mycket snö de fått därnere, när man tittar ut genom fönstret hos oss. Trots att de körde i 60 km, med alla hjul dubbade, så hade både bil och släp börjat kana runt på vägen.


  


Ida med PRE-stoet Amorosa har precis börjat inridningen och har därför longör fortfarande. Amorosa visar prov på en riktigt snygg halt!


  


"Ganska trist att ligga still i ridhuset så jag tigger lite nötter av matte... "

Tror att det är Martini han heter och är Hovawart.


Annars inget nytt på fronten, men det räcker väl i och för sig såhär?




Av Ann-Britt - 12 februari 2010 15:22

Vårt go´a fredagsgäng har varit och hjälpt oss idag. Underbart att vara ett helt gäng i stallet när allla boxar (17 st) ska halmas och fixas och 17 hinkar ska fyllas, lektionslokalen städas osv, osv.

Jag skötte matinköpen igår så nu är det rätt så lugnt. Baka, baka liten kaka och kanske göra gratängerna.


Kallt som attan, men solen värmer ändå så att is och snö smälter. Det rinner från taken och det blir allt mer barmark som tittar fram.


Stackars Kenneth började vattna ridhuset igår och så kom jag och lockade med en fikapaus. Han satt ner i femton minuter och på den korta stunden så frös det i hela slangeländet (80 meter eller så). Han blev inte glad. Idag blev det termoskopp och bulle i ridhuset, ivrigt vattnandes.


Hanna är på väg från Gotland och de varnar nu för ordentlig blåst och snö. Usch, inte trevligt att ligga och köra på natten då. Hon får kanske stanna till på något motell och komma hit imorgon bitti.


Ska försöka fota lite under kursen, om det inte så kallt så jag håller mig i köket enbart....  

Av Ann-Britt - 11 februari 2010 18:24


Här är ett litet klipp jag hittade i mina gömmor. Det är min första lektion i lång tygel och det är Alexandras ponny Daniella, som jag får låna. Det är inte så lätt som det ser ut, eftersom man inte har någon sorts inspänning och ingen gjord som håller tyglarna på plats. Det ska vara som att rida fast man går bakom.

Vi blev riktigt duktiga med tiden. Fick till öppna och sluta hur fint som helst.

Hon var så otroligt känslig och trevlig att jobba med och de lädertömmar jag använde här var alldeles för tunga. Hon blev irriterad av tyngden i dem.

Jag använde sedan vanliga tunna tyglar och det blev mycket, mycket bättre. Jag gick också närmare henne. Bäst är att vara alldeles bakom rumpan. Det är så trevligt sätt att arbeta hästen och vilken motion man får själv!


Igår hade vi hovslagaren/verkaren hos oss och hon fixade alla 10 hästarna. Min kropp är slut idag efter en hel dag i stallet. Jag tvingade Ami till att ta en fikapaus i alla fall. Hon är strong hon som orkar.

Småkillarna har regrederat till en månads ålder när de fick egen box. Eller egentligen är det Rombo som blivit bebis igen. Han kunde inte lyfta fötterna utan att ramla när vi delade mamma och honom. Nu går det bra, men att stå i gången alldeles ensam det krävde en slurk mjölk först. Tja inte mycket att bråka om utan det var bara att öppna grinden till mamma så han fick sig ett litet snutt. Sedan gick verkningen som en dans...

Alla uppförde sig mycket bra och hovarna blev fina. Snön är ju bara toppen! Vi kunde släppa ut alla i hagarna någon timma och sedan ta in dem rena och fina. Normalt vid denna årstiden får de stå inne annars är det liksom inte möjligt att få dem rena nog för att vilja hålla i benen.


Av Ann-Britt - 10 februari 2010 17:54


Jaha, nu har jag åkt på det igen... Att berätta sju fakta om mig själv. Jag hittar inte det jag skrev förra award-inlägget så ni får riskera att jag upprepar mig.


1.  Var på språkresa i Innsbruck och fick en "storebror" (jag var 16 år). En persisk kille som såg ut som en gud och dansade lika bra som en. Han hade sju bröder och tyckte jag skulle vara hans lillasyster. Alla flickor i stan var sååå avundsjuka. Inte förrän nu när jag skriver detta börjar jag ana varför han "bara" ville ha mig som lillasyster. Jag såg honom aldrig med en flicka...

2.  Min bästis i London var en persisk tjej, Noushin. Tyvärr har vi tappat kontakten som man ofta gör när man flyttar långt. Jag verkar ha en förkärlek för persiska "syskon".

3.  I Innsbruck "lånade" min kompis och jag en cykel utanför en bar. Det stod en mjölkpaket på pakethållaren och den satte vi försiktigt på trottoaren och cyklade hem. Vi hade brådis att fixa till oss och inför discokvällen och hann inte promenera hem.

4.  Vi blev tagna av polisen på denna cykel och blev livrädda. Men de stoppade oss inte för stöld utan för att vi cyklat mot rött, och skjutsade. Herre Gud, det blir värre och värre?? Vi blev jättestirriga och skyndade oss bort till baren och satte tillbaka mjölkpaketet också. Jag tror inte cykelägaren märkte något. Vi hann till discot och snygga var vi också...

5.  Var en riktig märkesfreak när det gällde kläder förr i tiden. Skulle inte sätta min fot på H&M. Tänk som livet kan ändra sig!!!!!!!!!!!

6.  Är en typisk kräfta, som bakar och fixar och tar hand om folk. Men har blivit betydligt bättre på att säga nej.

7.  Kan varken åka skridskor eller skidor och hatar att sporta så jag blir svettig. Ändå så gräver jag ut skit varje dag så svetten lackar.

Så kan det gå här i livet när inte haspen är på.


Nu är det så illa så alla jag skulle vilja skicka awarden vidare till har redan fått en. Men de som skickat till mig är


http://ponnyflickornasblogg.bloggagratis.se

och

http://mormorsblogg.wordpress.com

Av Ann-Britt - 9 februari 2010 15:13

  


Nej, vi har inte fått föl nu. Detta är förra året och Aciano. Jag fattar bara inte hur tusan han fått plats inne i Ninfa, bara några dagar tidigare.


Läste en artikel i ATL om hur mycket det kostar om man beräknar en vanlig "lantarbetarlön" och de olika sysslorna i stallet. Inte bra att veta alls!!!
Att mocka till 10 hästar kostar 150 000:- att fixa alla matpåsar 82 000:- och kraftfoderhinkar 41 000:- (siffrorna gäller 10 hästar som vi har).

80:-/dag kostar en häst att mocka och mata.

Oj, oj tur att vi inte får någon lön alls på detta stället   för det hade vi inte haft råd med.

Uppfödning ska vi inte räkna på alls....då skulle fölen behöva kosta minst

300 000:- för att bära sina kostnader. Lite hål i huvudet det vi gör alltså??? Men våra pållar är fina och vi trivs.


Ikväll kommer hundarna (med ägare) och har Rallylydnad och snart är det dags för Agilitykurs igen. Det är full rulle när de är här och det låter som de har väldigt kul därinne i ridhuset.

I helgen är det kurs med Hanna Engström och ett nytt tappert gäng ska frysa sig halvt fördärvade.

Nästa helg är det Carinas gäng igen. Fullt ös på kursandet alltså.



Av Ann-Britt - 8 februari 2010 16:14

Varför fäller skimlar tre gånger så mycket som andra hästar?

Av Ann-Britt - 8 februari 2010 12:04

Jag hade time-out vad gäller bloggandet i helgen. Mycket spännande hände, men jag rapporterar om detta vid senare tillfälle. Jag är en sådan där tråkigt typ som vill ha allt riktigt klart och färdigt innan jag berättar. Lite vidskeplig??


  


Vår blivande mamma, med sin allt mer mäktiga mage. Men den hindrar inte henne från att göra caprioler i ridhuset. Det är fullt sprut när hon far omkring. Nästan så vi befarar att ungen ska komma som en kanonkula...


  


Nam, nam vår katt Abbes favoritmat, fältharar! Nåväl lilla Abbe lever inte längre och hararna går fredade i trädgården på grund av detta. Tiger och Putte är för lata för att ens försöka jaga en hare.


Vi njuter av ljuset som nu ger oss två timmar längre dagar. Vi släpper ut hästarna 8.30 och tar in efter 17. Mycket trevligt både för oss och dem. Nu när tre av fölen har fått egna boxar är det en "baggis" att mocka. Det går åt en tredjedel så mycket halm.

Rombo och Capitano vill fortfarande in till mamma för en liten morgonsnutt innan de går ut i hagen. Speciellt Capitano ser lite komisk ut, eftersom han är 140 hög och mamma 154. Han får verkligen knyckla ihop sig för att komma under och dricka.



Av Ann-Britt - 5 februari 2010 15:46

Fredag är roligaste dagen i stallet för då är vårt "fredagsgäng" hos oss. Det är inte enbart för att vi får hjälp som det är så trevligt utan också för att vårt jobb helt plötsligt blir betydelsefullt. Micke och Conny ser fram emot att komma till oss och då känns det rätt OK att knota på igen där ute i stallet.


  


Micke väger upp lunch-höpåsar och Tiger gör allt vad han kan för att störa. Tänk en person till som man kan tigga lite kel av. Underbart tycker Tiger!


  


Här är charabangen med lunchen framkörd. Micke och Kenneth delar på bördorna.

I mars kommer Micke att praktisera hos oss på torsdagar och han planerar redan för traktorfärderna som han och Kenneth ska göra.


  


Conny halmar boxar.


  


Sådär då är väl jaktsäsongen över och mina rosenätande bestar är tillbaka. Grrrrrrrrrrr!


  


Såhär långt har min fläder kommit och nu är det fredagsmys... Ha en trevlig kväll!



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards