Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 31 mars 2010

Bill & Bull

Av Ann-Britt - 31 mars 2010 14:16

De två nya tjejerna är som Bill & Bull. Speciellt Bianca är beroende av Espera. Espera har ju sett lite mer av världen och Bianca förlitar sig helt på henne.

När de åkte hit så gick tydligen först Espera på och sedan kallade hon på Bianca, som då snällt klev på lastbilen hon också. Lite söta är de allt...


Igår kväll fick de gå in i ridhuset en och en och arbeta lite vid hand. Det var nervöst och läskigt, men de var så snälla och gjorde allt jag bad om.


Imorse gjorde vi om proceduren och då var det lite mindre farligt. Jag får väl göra samma sak tre gånger om dagen så de lär sig att man inte dör om man är utan kompisen. Några korta pass om några minuter och så berätta hur duktiga de är, så att de till slut vill gå in och vara i ridhuset för att det är kul.


De har båda två rullat sig och geggat in sig i den skånska lermyllan coh de verkar helt hemtama. Det känns som de har varit här hur länge som helst och så kom de för två dygn sedan! Behöver jag nämna igen att rasen är magnifik???


  


De kan inte se sig mätta på utsikten. De har kommit fram till att underlaget är helt klart ätbart och att hösilage också går att inmundiga. Ja, jag hade väl inte trott att de skulle behöva trugas med mat precis. Det hör också till rasen.
 
ANNONS
 
Ida

Ida

31 mars 2010 20:12

Jag förundras nästan dagligen över rasens överträfflighet. Både hästarnas fysik, temperament och intelligens! Vet inte ens om de kan räknas som samma art som andra hästar. De är nog lite för överlägsna. :)

http://www.stallhavang.se

 
Ingegerd

Ingegerd

31 mars 2010 21:35

Grattis till de fina stona! Och härligt att de anpassar sig så lätt, men det beror ju på att de för rätt bemötande. Tålamod behövs säkert.
Glad Påsk till er!

http://josephinespapilloner.blogg.se/?tmp=31213058

 
Ann-Britt

Ann-Britt

1 april 2010 13:02

Jaha, kan bara hålla med Ida!
Ingegerd; jo lite tålamod är aldrig fel att ha när man håller på med djur. En Glad Påsk till dig också!

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se