Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 8 april 2010

TTEAM

Av Ann-Britt - 8 april 2010 13:37

  


Här kommer mer om TTEAm, som jag skrev om i förra inlägget. En länk till Lindas hemsida:

http://www.ttouch.com/

Tackar också Mägi för underbart lång och inspirerande kommentar. Jag är glad att jag kan skänka dig lite nyttigheter också. Jag hade samma tankar som du när jag började rida (35 år gammal). Det måste finnas ett mer empatisk sätt att hantera och behandla hästar. Då hittade jag TTEAM, sedan kom det Akademiska och nu har jag blandat och mixat lite av varje som jag har funnit fungera.


TTEAM kan man börja med redan när de är föl. När man väl har lärt sig grunderna så blir det automatiskt att man tänker TTEAM och handlar efter det hela tiden. Träning med en häst startar så fort man träffar den i hagen eller boxen och tar på den grimman.

Jag förväntar mig samma goda uppförande av fölen som av de vuxna t ex. Om man inte låter dem hoppa på en och bita en osv så gör de inte heller det som unghästar. Det är inget kul alls med en unghingst på axlarna, vad man än tycker om det när de är föl. Ni skall ABSOLUT INTE tillåta detta. Det är/blir livsfarligt.


Jag har något inlägg med video tidigare, i höstas tror jag, där vi går en TTEAM-bana med mamma och föl. Givetvis kan man inte kräva någon koncentration alls av ett föl och en unghäst orkar bara vara fokuserad några minuter, så det är korta, korta pass som gäller. Med fölen är det mer att de får se hur mamma jobbar och beter sig och genom detta lära sig. Mamma är den allra bästa läraren för fölen.


  

 
ANNONS
 
Mägi

Mägi

9 april 2010 09:01

Tack,tack för info:-)

http://www.descarada-de-fenix.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se