Gustavsborg PRE

Direktlänk till inlägg 9 april 2010

Skruttebus

Av Ann-Britt - 9 april 2010 16:40


En film med lille Skruttebus, fyra dagar och sex dagar gammal. Han blir allt stadigare. Han är så irriterad på gräset, som sticker och kliar.

De där krumsprången han gör åt sidan i slutet av filmen är något som bara våra Utrerano-avkommor har gjort. Han verkar nedärva mycket rörlighet den hingsten.


Bianca fick testa TTEAM-arbete igår. Vi sa att "nu låtsas vi att du är 2 år och ohanterad och glömmer att du faktiskt är 6 år och inriden, så ska vi se hur det går". "Mycket bra, tack" sa hon. Hon var väldigt nöjd med sig själv efter den rundan i ridhuset.

Hon lyssnade och var fokuserad och kunde slappna av och gå med huvudet lågt. Hon tittade på bommarna, som vi lagt ut, och hade mycket bra koll på alla fyra benen. Det är många hästar som har noll koll på sina "skånkar". Tänk att de rids??!! Ibland undrar jag folk utsätter sig för.
De har en häst utan broms och som inte vet vems bakben det är som far runt där bak osv. Vem skulle sätta sig i en bil utan ratt och bromspedal?

Så det bådar gott med den lilla flickan. Vi tänker fortsätta med TTEAM så att hon får tillbaka sitt självförtroende och vågar lita både på sig själv och på oss.
Vissa hästar behöver längre tid än andra för att ställa om när de byter miljö.

Vi ledde henne med en ledare på varje sida och det fick henne att bli trygg och fick henne också att förstå att man kan gå utan att sitta i knäet på den som leder.

Espera reds en stund och var duktig, förstås. Vi gjorde lite bomträning med henne också, när vi nu ändå lagt ut dem.

 
 
Ingen bild

Kryddan

9 april 2010 18:11

Han är så underbart fin! Ser ut som om han får en lång hals också? Nu måste han döpas i champagne, eller hur? Synd att han inte är fransman, då hade han kunnat heta Champagne, Cava kan han ju inte heta. Treraño kanske? Han kanske blir fux? Det vore ju fräckt!
Kram, Kryddan

 
kajsa

kajsa

9 april 2010 19:08

Gud så fin fölis :)

http://cashmere.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annie & Bandido

9 april 2010 20:00

Skruttebus, tänder ett stort ha begär!!
han ser helt ljuvlig ut.. tänk om man hade möjlighet, sicken dressyrhäst !!kommer på mej med att gå hit o kolla efter nyheter om den lille skönheten. har en viss grön nyans i ansiktet
Annie o Bandibus ( hörs ju direkt att han är min Bandibus och skruttebus, kan det bli bättre)

 
Ann-Britt

Ann-Britt

10 april 2010 10:06

Ja inte är han ful precis...
Nej tyvärr tror jag inte fux utan mer som Capitano. Vi har fått tre stycken nu efter Utrerano som alla sett ut att vara fux, men de har en mörk ål i manen och lite för mycket mörkt i svansen också och när de blir lite äldre så försvinner det röda i manen helt.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

10 april 2010 11:06

Du är välkommen för att se honom "live" om du vill Annie.
Det där med namn är svårt. Vi brukar vänta och se om det dyker upp något av sig själv när den lille fått lite personlighet. Förra året kom alla namnen till oss utan att vi behövde tänka så mycket.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

10 april 2010 12:09

Å, han är bara helt underbar! Han underhåller verkligen sig själv :) Har ni funderat på något namn?

Vill bara passa på att säga att jag följer din blogg varje dag och tjuter nästan varje gång du lagt in ett nytt inlägg. Gillar verkligen inläggen om "babyskutt", kan inte låta bli att tänka att jag skulle också vilja ha ;)

http://www.dorado.bloggagratis.se

 
Teija

Teija

10 april 2010 12:57

Verkligen fint föl, vilken mysig film:D

http://varannandag.bloggplatsen.se

 
Ann-Britt

Ann-Britt

10 april 2010 14:59

Tack till Nina och Teija. Så kul att ni gillar min blogg och lille bebisbus.
Inget namn har poppat upp än.

http://www.gustavsborgpre.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ann-Britt - 20 april 2016 20:15

Allt som allt tror jag att jag varit i ridhuset 7-8 gånger med Cassiopeia. Hon har gått från tämligen hysterisk till att kunna sittas på under dessa få gånger. I mitt tycke ganska fantastiskt. Idag har Ingrid stått i stigbygeln och vi gick några ...

Av Ann-Britt - 8 oktober 2015 21:53


Jag har nu en blogg på den här adressen:   https://gustavsborgcom.wordpress.com/     ...

Av Ann-Britt - 24 september 2015 10:29

Hur bekvämt som helst! Vi deltar i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 som Måltidsakademiens BIblioteksstiftelse i Grythyttan utlyser varje år. 2013 deltog vi med vår första bok Året runt på Gustavsborg. Alla tävlingsbidrag finns med i mon...

Av Ann-Britt - 21 september 2015 09:33

Svalorna flyttar på samma datum varje år, nästan. Förrförra året den 12:e september, ifjol och i år den 14:e. Det blir så tyst när de lämnat och kvar står jag med all skit som ska skrubbas bort ;-) Nåväl de små mygg- och flugfångarna är väl värda en ...

Av Ann-Britt - 18 september 2015 14:30


Att visa sårbarhet/utsatthet är en utmaning för vår självbild, det vi tror på och känslan utmanar våra invanda mönster. Det vi kan fråga oss är vad är det som utmanas? Vad är vi rädda för? Vad måste kanske ändras för att acceptera denna insikt? Vår r...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards