Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2010

Av Ann-Britt - 16 april 2010 15:43

Igår kom husse och matte ner med tre gröna monster till oss i hagen. De satte monstren på marken och sa "Varsågoda här är ert kraftfoder". Men nähä, tro inte vi är så dumma sa vi. Vi ser nog att det är monster och vi tänker inte stoppa ner huvudet i en sådan där. Tänk om de knipsar av skallen på oss.

Du får hålla i alla tre sakerna och så ska vi få stå tätt tillsammans så kanske att vi försöker.


  


Här visar Aciano hur modig han är så Kenneth har kunnat släppa ner en av hinkarna.

För övrigt var de väldigt nöjda med sin nya hage. De fick 4-5 kg hö/häst till natten och de hade ca hälften kvar imorse. Det som var kvar har de pillat i sig under dagen. Gräs fanns alltså. Det är betydligt grönare än vad det ser ut som på fotot. Det var kvällsskymning när jag fotade. De har 3 hektar att knapra i sig de här tre små knoddarna.


Boxrotationen gick också bra. Futura tyckte det var onödigt men fann sig i sin lott och Bianca och Espera tyckte det var toppen att komma in till resten av gänget. Nu står vår Estela vid sidan om sin halvsyster, Espera. Det känns lite lustigt att de fyra (Dula också) har gått i samma hage i Spanien när de var små.


Idag bestod fredagsgänget av sex personer så vi har kunnat ta det lugnt och ändå fått massor gjort. T o m rensat maskrosor.

Det blåser som attan idag och tillsammans med solen så har vinden färgat våra kinder friskt röda.


Av Ann-Britt - 15 april 2010 17:09

  


Här stegrar de sig ut ur fotot... Sötnosarna trivs ypperligt i sin nya hage. Ikväll tänkte vi köra ner med hö och kraftfoder när vi plockat in stona, så att det blir extra positivt att gå ute på natten. Man får gottis innan man ska nanna.


Vi gör stor rockad bland stona också. Bianca och Espera har nu stått i "karantän" tillräckligt länge och vi anser dem friska och krya och inte bärare på några konstiga smittor. De får flytta in bland de andra tjejerna och sedan flyttar vi runt lite hit och dit med de andra. Futura ska gå med Alissa och Azora i ungflickshage och vara utan mamma. Får väl se vad hon säger om det. Men nu ser det lätt absurt ut när hon diar. Hon är i princip lika stor som mamma. Hon får alltså flytta en bit längre från mammas box.


Hoppas ni alla har likadant kalasväder som vi har. VARMT och soligt och riktigt njutbart. Imorgon ska vi grilla korv igen med fredagsgänget. Helgen ska bjuda på sämre väder sägs det. Typiskt när vi ska ha kurs med Carina Branderup. Men å andra sidan är de inomhus.

Av Ann-Britt - 14 april 2010 19:54

Du milde tid så trött jag är efter att ha jobbat i stallet från kl 8.30 till 18.30 Vi har haft hovslagaren och verkat 12 hästar. De skötte sig exemplariskt, men tid tar det ändå. Först mockning och sedan mockning igen för att de varit inne ett par timmar osv.

Grabbarna Grus släpptes i lösdriftshagen efter verkningen men får komma in inatt för en sista natt med gänget, sedan väntar livets hårda skola med utomhusliv. De är väl helt slut i tuggmusklerna efter allt ätande. Det finns gott om gräs där.


  


Capitano i gamla vinterhagen. Lite mer gräs finns längre ner i hagen. Vid grinden är det som betong och ser för trist ut. Jag tror nästan vi måste så om i år för att få ordning på eländet. Ska rådgöra med vår hjälpande bonde.

Idag har snälla bonden kört ut gödning till vår vall. Kenneth brukar fixa det själv men vår traktor har fel på tändningslåset och snälla bonden skulle hjälpt oss med det, men det glömdes bort. Nåväl han körde ut gödningen med sin monstermaskin på en timma. Det brukar ta oss en dag att hämta gödning, lasta i trumman och sedan köra och köra och köra och...



Av Ann-Britt - 13 april 2010 13:53

Igår var vi och fixade med lösdriften och ska släppa pojkarna där imorgon efter att de fått sina hovar verkade av Ami. En del eltrådar som behövde lagas. Rådjuren går igenom vår hage och fastnar tydligen lite då och då i understa tråden.

Jag klippte pinnar och grenar som hängde för nära staketet. Det var så underbart väder och riktigt njutbart att vara ute och jobba. Idag ska vi åka ner med massor av halm till skjulet så de kan sova gott.


  


Här är alla tre busarna och den lille nye far runt i bakgrunden.


  


Lite slagsmål rensar luften.


Nu är våren här på riktigt känns det som och jag plockade fram torkvindan och torkar lakan ute. Längtar till kvällen så jag får krypa ner i extra väldoftande säng.

Av Ann-Britt - 12 april 2010 12:36

Jag har skrivit detta förra året också, men det kan ju ha tillkommit någon ny läsare och nybliven fölägare.

När stoet går in i fölbrunsten får oftast fölet diarré och det kan bli besvärligt om man blir för ihärdig med tvättningen.

Jag har provat mig fram till att inte använda vatten alls utan bara ta babyolja och tvätta med. Skölj inte efteråt. Då blir fölet aldrig skinnflått och får inte ont. Då går tvättningen som en dans och man slipper ett hoppande skuttande föl som har jätteont. Jag tvättade vår lille imorse och han stod helt lös, lugnt och fint och njöt av behandlingen. Han stod och snuttade lite på min jacka som tack. Det liknar nog behandlingen de får av stoet när hon tvättar dem som nyfödda.


Idag hade han grimma på sig för första gången. Helt oproblematiskt det också. Han är nog det coolaste lilla knyte vi haft och ändå tycker jag alltid att de andra också är coola. Men grimma brukar vara lite småmysko tycker de.


Oj, nu blev jag nästan omkullflugen av våra megahumlor som vaknat i vårvärmen. De har bo någonstans i en vägg tror jag och de lyckas alltid ta sig in hos mig på kontoret. De är verkligen bautastora och alltid vrålirriterade. Inga snälla brummelibrumvarianter inte. Vi har haft dem som hyresgäster några år och de tror aldrig på mig när jag säger att vi är snälla. Jag ska bara öppna fönstret och försöka mota ut den ilskna rackarn...

Av Ann-Britt - 12 april 2010 12:28

  


Här kommer tre foton från Kryddans blogg och det är foton hon tog på Cárdenas auktion förra hösten. Fotot ovan föreställer ett sto efter Utrerano (samma ansiktsuttryck som vår Capitano) och sedan kommer två stycken på en hingstavkomma efter Utrerano.


  


  


Jaha, så här kommer alltså Skruttebus att se ut någongång i framtiden, fast brun...


Det blir Utrerano igen till Ninfa. Skam den som ger sig för ett stoföl måste det väl bli till slut ändå, om man bara är ihärdig?



Av Ann-Britt - 11 april 2010 16:30

 Denna rubrik verkar trigga lite olika märkliga fenomen.

Jag har blivit ganska duktig på att känna om det är en seriös spekulant som ringer eller mailar.

Det finns de där underbara mailen som kommer där det står "Detta är det vackraste föl jag någonsin sett" osv och då har det i princip alltid blivit affär och fölet har fått en underbar ny ägare. Som tur är är de flesta förfrågningarna av detta slaget.

Sedan har vi de mailen där det står ungefär "vad kostar hästen den och den..." utan vare sig namn eller presentation. Då brukar jag be vederbörande att ringa mig istället. Det är ju inga begagnade trädgårdsmöbler vi säljer. Varför skulle jag bli glad och sälja till någon som inte berättar ett smack om sig själv? Vi säger på vår hemsida att vi lägger stor vikt vid att matcha häst och köpare!

De finns också någon enstaka som vill pruta och säger att de egentligen inte har råd att ha häst. Ojdå, tror ni att vi säljer till denna person? Nej knappast, att köpa en häst är billigt i förhållande till vad det kostar att hålla den med stall, mat, hovslagare, veterinär osv resten av dess liv.

Sedan finns de dem som vill ha en häst på medelsvår nivå och som vill betala 65000:-. Det brukar utmynna i att personen egentligen bara vill fråga om hur det är att importera en billig häst från Spanien och om jag tror att man kan lita på förmedlaren osv. Jag vet faktiskt inte varför jag skulle svara på detta heller.
Det är lite som att gå in i en Louis Vuitton afffär och börja prata om billiga plagiat man sett i Kina och fråga personalen i affären om de tror att det är bra kvalitet på de väskorna och vad de tror att transporten kostar och om de kanske tror att man kan bli lurad.

Jag har sagt det tidigare och säger det igen; på varje superbillig häst i Spanien går det en glad spanjor/förmedlare som skrattar hela vägen till banken!


Så nu fick jag detta ur systemet och hoppas att jag inte skrämmer bort seriösa köpare?! Men jag tror faktiskt att de flesta blir glada över att vi gärna vill se foton från deras stall och vill veta en hel del om hur de tänker när det gäller häst. Vi älskar våra hästar och säljer dem bara till någon där vi tror att de får det minst lika bra som de har det hos oss och gärna ännu bättre.


Så en blomma för att ni stått ut med mitt skällande.


  


En blå matta börjar breda ut sig i rabatterna.


  







Av Ann-Britt - 11 april 2010 16:23


Han är inte bra för arbetsmoralen den här lille! Idag fick vi oss ett riktigt gott skratt och tyvärr hade jag inte kameran med mig.

Han har krig mot det dumma stickiga gräset. Idag stod han och glodde argt på ett högt grässtrå, i säkert en minut. Sedan körde han ner mulen och stack sig förstås. Han blev helt tokig och galopperade runt, runt och såg ut som tjuren Ferdinand när han satte sig på en humla.
Sedan sprang han tillbaka till samma grässtrå och stirrade igen. Varje vettigt grässtrå skulle ha lagt sig platt ner längs marken, men inte detta envisa förbaskade strå. Han körde ner mulen igen och stack sig förstås igen och samma historia upprepade sig.

Han såg helt underbar ut. Han tog ut lite ilska genom att krocka med mamma och hon är av den tåliga sorten, liksom Ferdinands...


På filmen har han precis varit inne och sovit i stallet och är betydligt lugnare.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards