Gustavsborg PRE

Alla inlägg under april 2010

Av Ann-Britt - 6 april 2010 10:34

Här är nya underverket


  


  


och här förra årets. Nog är det märkligt vad de kan växa på ett år?


  


Stararna håller konsert för oss.


Ninfas efterbörd släppte inte och Ursula på Equimed, kom ut och fixade det lätt som en plätt. Vi har full service alla dygnets timmar och det är en stor trygghet. När jag frågade om det var mycket att göra nu berättade hon att det varit en jour-fölning på natten. Hon sa förstås inte var eller hur det gått.


Det visade sig sedan vara en av Alexandras bästa vänners häst och det hade varit en riktig skräckupplevelse. Fölet satt fast och trots Ursulas hjälp gick det inte att rubba. Det blev körning i ilfart in till Regiondjursjukhuset, fölet levde fortarande. Efter att de väntat två timmar inne på sjukhuset utan att någon hjälp anlände förstår ni kanske hur det gick med fölet. Det blev en helt fasansfull upplevelse för vår vän och jag ska bespara er detaljerna. Jag har mardrömmar på natten.


Stoet fick prognosen 50/50 chans att överleva. Det är lätt att yttra hårda ord när sådant händer och det ska jag inte göra, men kan konstatera att det är märkligt att de låter efterbörden sitta i över 1 1/2 dygn (på ett kallblod dessutom som är extra känsligt). Vi hade precis fått lossat en utan problem, så det är ju inte omöjligt att göra proceduren.


Jag följde med in till sjukhuset som stöd igår och då hade stoet kvicknat till och vi hoppas nu att hon överlever. Trots 40,5 i feber såg hon pigg ut.


Hon kommer aldrig att kunna få föl. Hennes bäcken är fel i formen, men får hon överleva så är alla glada.


Detta har förstås grumlat vår egen glädje och jag har känt mig väldigt betryckt, därav inget bloggande. Det är nästan så jag haft dåligt samvete över att vara glad, när jag vet hur svårt vår vän hade det.



Av Ann-Britt - 4 april 2010 11:01


Den stolta modern och lillknodden i ridhuset för första gången. Han är här ganska exakt ett dygn.


Av Ann-Britt - 4 april 2010 08:27

  


Vårens första berusade humla.


  


Vi fick två påskägg. Det ena var från Ninfa och innehöll en hingst och det andra var från vår dotter och det innehöll sådant där gottis som man kan ha till en flaska Cava när man firar det första påskägget.


Lilleman föddes kl 9.05 på morgonen och turligt nog hade vi inte hunnit släppa ut. Vi var lite sega efter att ha vakat.

Allt gick prima. Han stod på benen snabbt och var sedan upp till klockan var 17. Då fick vi lägga honom ner och han somnade ögonblickligen. Han sov hela 10 minuter sedan var han uppe och lekte getabock igen. Underbar unge! Fler bilder kommer förstås när matte vaknat till liv igen.

Av Ann-Britt - 2 april 2010 14:00

Idag blir det lite ledigt för både folk och fä. Alla hästarna går i hagen och myser i vårsolen.

De sistanlända spanjorskorna ser lika leriga och fina ut som de skånska spanjorskorna och alla trivs.

Vi började vaka igår för nu ser Ninfa tämligen "mogen" ut. Alltså kan vi inte åka från huset båda på en gång. Jag tar en tur in till dottern ikväll, om "jag" inte fölar förstås, och Kenneth passar kameran.

En GLAD PÅSK till alla mina läsare!   

Av Ann-Britt - 1 april 2010 13:05

Bianca är övertygad om att världen rämnar och det bara blir hon och kackerlackorna kvar när Espera lämnar henne för att gå in i ridhuset. Hon blir så bekymrad, så bekymrad. Vi ligger på kackerlackornas nivå och är inte till någon tröst. Men hon lär sig snart att livet går vidare även utan Espera.


Espera börjar tycka att "nu har vi faktiskt bott här så länge så du kan äta på en egen grästuva" och hon börjar bli lite trött på sitt "plåster Bianca". De är då för söta.


Igår fick jag dem att förstå att man kan bli ledd även från höger sida. Det var mycket märkligt tyckte de, men idag hade de sovit på saken och kom fram till att det gick utmärkt. "Dessa utlänningar" verkar de mumla. Fast de förstår redan skånska och kan både skritta, trava och galoppera på skånska kommandon.


Vi gjorde en promenad ut på vår parkering och det var spännande. Bianca fick träffa svenska ufo-ägg och eftersom de var vita var hon övertygad om att deras specialitet är att äta skimlar. Men hon piafferade lite på stället och sedan var det bra igen. Espera höll med om att eftersom de var vita, så äter de inte bruna hästar. Hon är cool som en gurka och ska fram och lukta och kolla på allt.


Jag ska uppdatera med video och foto snart. Men nu är det liten faster i Höganäs som ska få deklarationshjälp och annat först.


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards