Gustavsborg PRE

Alla inlägg under maj 2010

Av Ann-Britt - 4 maj 2010 11:39

  


Idag har Bailarino fått gå in med mamma i blandad hage för första gången. Han och Futura har tittat nyfiket på varandra över staketet ett tag nu. Vädret har varit så osäkert och då är det enklare att ha Ninfa och lillen i egen hage eftersom de ska ut och in flera gånger om dagen. Det blir kul med kompis.


   


Vi tycker att våra hagar är hyfsat stora, men detta är en av "hagarna" vi besökte i Ryssland. Inga staket och hästarna (ston) går helt fritt och mumsar gräs. Underbart! På kvällen vandrar de hem till stallet och får lite mer mat. Hingstarna stod inne på stall.


  


Ridhus från 1700-talets St Petersburg. Äsch, jag tycker vår plåtlåda är rätt fin den också...


Det fanns så mycket att titta på i den vackra stad att vi kunde stannat minst en månad och ändå ha mer kvar att uppleva. Jag som tycker historia är intressant stod och fantiserade om hur det såg ut när allt var nytt och utan beläggning av avgaser från bilar. Staden var en Venedig/Amsterdam-kopia med kanaler, men även med enormt breda gator (nu 8 filer för bilar). man kan ju tänka sig hur häst och vagnekipage gled fram här. Det låg palats vid sidan av palats och det är så vackert att det inte riktigt går att ta in.


  


Vackert klädda par, som tog betalt när man fotades tillsammans med dem eller om man ville ta foto av dem. Om man nu inte är så fräck som jag att man fotar när de står med ryggen emot. He, he...


  


Här har våren kommit igång och mina lökar, som hastigt tömdes ner innan frosten kom, blommar fint. Det blev inte så dumt att panikplantera, för då hamnade alla trehundra i en rabatt och det blev bra effekt.




Av Ann-Britt - 3 maj 2010 21:48

  


Solnedgång över Vinterpalatset.


Godkväll i stugan. Nu är jag hemma i Sverige igen efter fyra dagar i fantastiska St Petersburg. Jag lovar att jag kommer att punktera alla fördomar om sura ryssar i mina nästa inlägg.

Vi  blev hämtade vid färjan av Alexandra, som sedan hade förberett god grillning och dessert till sin lilla mor. Tack, söta lilla du!

Återkommer imorgon med mer rapportering från resan.


  


Måste förstås fota hästar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards