Men syltsocker är inte så dumt det heller. Igår gjorde jag megagod sylt/marmelad av de björnbär jag plockade vid hästhagen.
Azora höll mig troget sällskap och hon var så duktig. Hon välte inte min hink utan höll sig till gräset.
Nu har vi passerad, jag gillar inte kärnorna, björnbärsmarmelad på mackan och det känns riktigt lyxigt.
Körsbärssylt, foto Malin Lauterbach.
Syltsocker har revolutionerat mitt marmeladfixande. Bara att ta 2 kg bär/rabarber/plommon what ever, hälla på socker och låta koka 5-10 minuter. Klart! och det blir alltid rätt konsistens.
Karin
27 augusti 2010 14:54
9 gånger av 10 blir jag inspirerad av all aktivitet på diverse hästbloggar, men den 10:e gången blir jag bara deprimerad av min egen otillräcklighet :-(
Hur gör ni för att orka med alla dessa roliga kurser och alla hästar? Sylta & safta dessutom ...
Hur jag än försöker så klarar jag inte av mer än att hålla rent efter dem (djuren) och utfodra i veckorna, sedan är orken slut. Jag klarar inte av att sova mindre än 6 timmar per natt, och man har ju mer än djuren att hålla efter. Jag menar - det ska ju handlas o lagas mat, tvätta, stryka, städa osv.
Hur gör ni??
Ann-Britt
28 augusti 2010 10:04
Låt bli att tvätta, stryka och städa så hinner du sylta och safta!
Aj, aj det var ju inte meningen att göra någon deprimerad.
skogsfrua på dal
27 augusti 2010 19:41
Kände mig lyckligt lottad när jag smaskade i mig de två! små mogna björnbär jag hittade idag, nu vet jag inte...borde jag gjort sylt?
Kollade produkten med allt i, det verkar inte vara något hälsovådligt:)
Vilken väluppfostrad häst du har. Mina hade nosat i hinken, sparkat omkull den och nafsat mig i baken.
http://barasaras.bloggplatsen.se
Ann-Britt
28 augusti 2010 10:02
Ja där tyckte jag nog att du glufsade i dig. Hade du tagit fem korn syltsocker och kokt bären så kunde du bjudit guben på en syltmacka.
Ann-Britt
30 augusti 2010 09:59
Jag håller med. Lyxig känsla att äta björnbärsmarmeladmackor (vilket ord).