Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2010

Av Ann-Britt - 25 september 2010 17:56

Fy så lat jag varit idag. Vi har mockat och gjort fint i stallet förstås men sedan har jag bara legat på sofflocket. Har börjat läsa en ny bok av Zafón, Ängelns lek. Inte bra för arbetsmoralen och jag bryr mig faktiskt inte heller om den moralen idag. Det är ju lördag.

Jag klippte manen på några av stona häromdagen och tänk att jag aldrig lär mig att sluta i tid. Jag var i princip klar med Estela, men så var det en liten, liten, liten bit som inte var helt perfekt. Jag började klippa igen och då skulle hon förstås titta på något och rörde sig. Tjong ett stort hack i den förut tämligen perfekta manen. Skit. Men de andra två jag klippte efter henne där slutade jag i tid. Nu har jag lärt mig alltså! Kanske...

Tips på en bra och behändig klippmaskin som inte vrålar så det ringer i öronen och bara väger 930 gram. Jag har bara använt den till manstubbning så jag kan inte svara för hur den är till helklippning, men troligen helt OK.


  


  


Jag längtar efter att åka ner och titta på våra småttingar vi sålde till Spanien. Stackarna har uthärdat 40 graders sommarvärme, men nu ser de fram emot en betydligt skönare vinter än vad de skulle fått i Sverige. Man kan inte få allt här i livet. Varför inte det förresten??

ANNONS
Av Ann-Britt - 24 september 2010 16:08

Ikväll är det whiskyprovning i vår lektionslokal. Jag ska faktiskt vara så tråkig så jag ska inte var med på provningen. Svägerskan och jag underhåller varandra härinne medan gubbarna provar whisky.

Vi får göra en egen provning av något annat. Jag kom fram till att tre sorters whisky (som inte spottas ut) blir lite för mycket av det goda.

Ha en skön kväll gott folk!

ANNONS
Av Ann-Britt - 23 september 2010 18:20

Om man nu vill öva in något "skojsigt" med sina hästar så kanske detta kan vara något?

Först är det ju mest det gamla vanliga, men sedan blir det ungersk post i pyramidform. Det var nervöst att titta på dem!

Några pippi-fåglar kom också med på filmen.

Filmat i Ryssland, var annars?Av Ann-Britt - 22 september 2010 07:58

Jag skulle göra en film om Alissa igår och trodde att jag nog hade en del i arkivet. Men så var förstås inte fallet. Det är märrar med föl för hela slanten och de där ungstona de fastnar bara lite här och där på filmerna.

Jag kom på att jag inte själv kan urskilja henne i den bruna röran för alla är så lika varandra. Men så ska det ju vara enligt spanska mått mätt. Det ska gå att se vilket stuteri en häst kommer ifrån sägs det. Då har vi kanske lyckats då, när inte ens ägaren kan reda ut vem som är vem.

Jag tycker det känns som det var evigheter sedan Nobleza åkte och jag blev överraskad när jag såg henne på filmen. Då kan det ju inte vara så länge alltså, eller... Jo det är snart ett år sedan och det var kul att se henne.

Ninfa är i högform och visar upp sig. Hon är annars den lugna typen som man sällan får några flashiga foton och filmer på. Jo, när man släpper henne lös i ridhuset efter fölning . Då är hon mer i luften än på marken.

Nåväl Alissa skymtar fram lite här och där, men är lätt att förväxla med Espera eller Aguila eller Azora eller.... Man får hålla utkik efter något lite större brunt utan föl. Inte helt lätt! Lite som "finn fem fel" men här "finn en Alissa".

Tänk att vi hade fyra föl förra sommaren. Det var allt bra mysigt!


Av Ann-Britt - 21 september 2010 17:05

Nu är hela senhösten och vintern inbokad av vovvarna i Bjuv och Agilitygäng. Det är tre kvällar i veckan som viks åt våra glada skällande små fyrfota vänner. Det är himla kul att ha de gängen här. De sprider massor av positiv energi med sina nöjda hussar/mattar. En såhär stor gård kräver folk och fart och vintern känns lite mindre mörk när ridhuset befolkas på kvällarna.


  


Jag lägger in alla kurserna på kursschemat på hemsidan. Det finns nog någon kväll kvar om det är fler kaniner eller hundar eller katter eller... som vill ha kurser.

Av Ann-Britt - 20 september 2010 17:22


Tja, visst ser det busenkelt ut? Ska vi slå vad?? Marijke de Jong, Holland, visar oss trav vid hand.


Hittade den här filmen med Bailarino. Den piggade upp mig i regnvädret. Han är så ilsken på att gräset sticker honom på mulen.


Av Ann-Britt - 20 september 2010 16:54

  


Det är inneväder tycker både vi och våra katter. Putte har intagit sitt nya bo. Hade jag fått plats hade jag gärna krupit in där för det ser så mysigt ut.


  


Pållarna kom in klockan 15 idag. Vad är detta? Hagarna flyter och det är verkligen inget kul alls. Jag som hade tänkt ha dem ute en bra bit in i oktober. Vi har gott om gräs och de är runda och fina hela gänget. Vi har inte behövt tillskottsfodra än. Mineraler har de fått hela sommaren och nu har vi bytt till vitaminer-o-mineraler. Jag tror inte att betet innehåller tillräckligt med mineraler. Vår jord håller på att utarmas är jag övertygad om. I alla fall påstås det att grönsaker och annat liknande innehåller färre vitaminer och mineraler nu är för 10-20 år sedan. Om det är så, måste ju även gräset vara sämre. Plus att våra hagar inte är naturbeteshagar och alltså fattiga på örter och gottis.


Får se om jag känner mig så pigg i kroppen att jag går ut och verkar några hovar senare. Jag håller värmen i alla fall då...

Av Ann-Britt - 19 september 2010 18:43

Nytt pass fixat, flyg och hotell bokat och betalt. Hotellet ligger mitt emot Corte Inglés, stora varuhuset. Dottern följer med som ressällskap så nu kan det inte bli fel. Sevilla here we come!


  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Gustavsborg PRE med Blogkeen
Följ Gustavsborg PRE med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se