Gustavsborg PRE

Alla inlägg under september 2010

Av Ann-Britt - 10 september 2010 17:53

Tyskland skickar en PRE, Empaque IV, till Para dressage i Kentucky. Trevligt!

Para dressyren (för funktionshindrade) går för första gången samtidigt med den "vanliga" dressyren.



Av Ann-Britt - 10 september 2010 09:44


Inte så pjåkig va? Vi kommer att använda Gotardo igen till våra ston. Han lämnar avkommor med underbart psyke och bra gång. Ingen tokig kombination!

Av Ann-Britt - 10 september 2010 08:11


Lite mer boglyft från vår clinic . Lite vid hand och lite ridning. God förnöjelse.


Nu ska jag kasta mig ut och verka någon häst. Mammorna med föl fick komma in i kväll. Regn och blåst var utlovat. Regn kom nog lite, men blåsten har äntligen avtagit.

Fölen raspade jag i onsdags när de var inne för inskrivning, men mammorna behöver också fixas. Nu har jag verkar 6 hästar på några dagar och min kropp har träningsvärk. Men det är så trevligt när de har fina hovar. Lite extra malligt när man gjort det själv dessutom.

Av Ann-Britt - 9 september 2010 15:12


Fuego XII, halvbror till vår lille hingstknodd, som fanns på bloggen igår. Ja, halvbror till båda fölen från i år. Nu får halvbloden börja hålla i hattarna för Fuego tar för sig på banorna. Han gick om flera stora ryttare på en tävling i Danmark i somras. Nu har jag tyvärr inte resultat eller plats i huvudet, men jag ska försöka få fram det.


Nåväl, hyfsade boglyft i traven har han. Tänk om vår lille blir lik sin bror! Lovar, jag ska inte gråta....  


Ni får kür-programmet också. Båda filmerna från Saumur, maj 2010.


Av Ann-Britt - 9 september 2010 14:50

En hund räddar en påkörd och skadad hund på en motorväg i Chile. Otroligt! och rörande. OBS! Hunden som blir räddad överlever.

  

Av Ann-Britt - 9 september 2010 09:51


Boglyft var helgens tema och det diskuterades diagonala benpar och lyft och fram och ned och hit och dit så till slut var till och med Hanna helt snurrig. På ett av videoklippen blir det helt pannkaka på vad som är ytter och inner och vad som är i marken.

Men bortsett från den tillfälliga förvirringen var helgen mycket givande. Jag har verkligen saknat boglyftspratet tidigare och tror nog att akademisk ridkonst fått en del kritik för att hästarna går på bogarna osv. Där vet jag inte om kritikerna har rätt, men jag håller med om att lyftet i bogarna inte diskuterats så mycket.

Nu var det framåt-nedåt med boglyft som nöttes in under två dagar. Alla fick jobba vid hand först för att se hur de skulle kunna hjälpa hästen att förstå att bakbenen skulle bära och lyfta det diagonala frambenet som då lyfte bogen så att framåt-nedåt-sökning inte betydde att hästen blev framtung utan tvärtom.


Svårt att förklara på ett litet kort inlägg, men jag tycker filmen talar för sig själv. Jag ska klippa ihop fler små snuttar så ni får se ridning också.


Alla fick i läxa att fotografera sig själv för att kunna analysera vad som egentligen händer. Det är svårt att se under rörelse och då är ett foto perfekt.


Hanna visar foton på sig själv på Quim och Megara.



Av Ann-Britt - 8 september 2010 16:41

Nu är våra småttingar inskrivna i stamboken och då är det bara att vänta på passet.


De skötte sig förstås väl. Corazona tyckte chipet var tämligen förskräckligt och hoppade en halv meter, men då satt det redan på plats. Blodproverna gick fint och det är ju ännu viktigare att de står still när veterinären ska dra blod.


  


Bailarino skrevs in som fux och är därmed den första fuxfärgade PRE-hästen i Sverige (tror jag, importen går fort ibland). Favorito fick ett litet fuxsto tidigare, men hon åkte tillbaka till Spanien. Vi får väl se vad som händer med vår lille.


     


"Matte har snöat in på fux. Skriver du rätt nu?"


Nu är ju matte en ordentlig människa och var förstås tvungen att gräva lite extra i Ninfas stamtavla för att se om det kunde vara möjligt att hon kan lämna fuxföl. I de närmsta leden är hon skimmel och åter skimmel. Men visst, längre tillbaka fanns det flera stycken fuxar, på Agente och Belchitano, så jag tror nog jag kan sova lugnt nu. Hans ben ljusnar istället för mörknar och svansen är helt klart fux. Manen är mörk i mitten, men vi får väl se om den också tänker ljusna.


Strunt samma egentligen för han har samma fantastiska lynne som sina bröder och rör sig bra. Så vad mer kan man begära?

Av Ann-Britt - 6 september 2010 11:08

Idag tänker jag inte utföra något speciellt vettigt utan mest lata mig.

Kanske jag ska knåpa ihop den där filmen, efter någon timma på sofflocket. Vi får se...


  


Energisprutan Hanna Engström. Tack till både Hanna och alla er andra som var med på kursen. Det var så härlig stämning och så mycket intressant som hände.


  


Koncentrerade deltagare.


  


Ska man behöva gå här inne när det är så fint väder ute? Ja, det ser ut som Nitus tänker så i alla fall.


  


Man måste vara snäll när man är stor. Lilla Polly blev stormförtjust i den här stora killen. Hon stod på bakbenen och lade sin framtassar på hans huvud och han stod där så snällt och lät henne hållas.


  


Aciano gör sig till lite för stona.

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards