Gustavsborg PRE

Alla inlägg under oktober 2010

Av Ann-Britt - 14 oktober 2010 07:37

Hon hade förstås helt rätt lilla Futura. En ettåring har inte mycket gemensamt med 5-6 åringar. Men som dagmammor är ettåringar ypperliga. Futura älskar sina små telningar och de henne.


      


Så här tätt går de ofta.


  


Vad gör du matte? Varför ligger du i vårt gräs.


Jag vilade mig lite under häckklippskrattningen och råkade hamna på rygg under eltråden. Det var förstås mycket spännande med en matte upp-och-ner. Kameran fanns på plats och så här ser ungarna ut i detta perspektiv.


Av Ann-Britt - 13 oktober 2010 10:48

  


    


Kenneth hänger i krokig arm och klipper det sista på häcken. Det gick inte att nå upp utan skylift. Ibland blir vi lite trötta på att allt är så himla stort här.

Någon takpanna har spruckit och måste bytas och till det behövs liften också. Våra gamla tegelpannor är så sköra och vi vill inte riskera att trampa omkring på dem. Då spräcker vi två när vi lagar en.

Lysrör i ridhuset ska bytas. Sällan vi är sysslolösa egentligen.


Hästarna följde med i Kenneths göromål och det var det mest spännande som hänt denna veckan. I alla fall den första halvtimman, nu har de tröttnat och äter istället.


Jag har förälskat mig i en ny hingst. Han är något så grymt snygg, men tyvärr inte kvalificerad för att få lämna semin än. Jag ska tjata på stuteriet så att han blir klar till nästa år förhoppningsvis. Har ingen bild på honom heller. Ni får vara lite nyfikna så länge. Mer om honom kommer säkert längre fram.

Av Ann-Britt - 12 oktober 2010 11:50


Det var lattjolajbans att byta hagar igår och de sprang som tokar. Espera-Bianca-Alissa-gänget har ju "bara" haft drygt 1 hektar och fick nu 3 hektar och det var riktigt kul. De for runt som ystra troll i tio minuter.

Någonstans 2.37 in i filmen återser Futura sin mamma, som hon inte gått tillsammans med sedan avvänjningen. Mamma var inte imponerad och så var det med det.

Alla trivs som fisken i vattnet både ute och inne i stallet. Lugn råder och solen skiner. Vi kan inte klaga.   

Av Ann-Britt - 12 oktober 2010 10:24

Miguel Ángel de Cárdenas har en årlig auktion på hästar, men i år är auktionen inställd för alla auktionshästar är redan sålda. Behöver jag säga att stuteriet är ägare till Fuego XII? Det kan ju vara så att det är ett ganska bra dragplåster.

Av Ann-Britt - 11 oktober 2010 15:16

  


Idag släppte vi över Bianca, Espera och Alissa till lösdriftshagen. Tanken var att Futura och Azora ska gå tillsammans med dem. Det var en trolsk stämning med dimma och kallt. En tunn isskorpa fanns på vattnet i baljan.


  


Här är nya tjejflocken.


  


Söderåsen i bakgrunden. Lilla Futura blev helt förtvivlad när hon såg sina små dagbarn i en hage så långt borta och hon stod och skrek hjärtskärande vid grinden. Hon ville verkligen inte gå med de stora tjejerna någonstans alls, sa hon. Vi förbarmade oss över henne och hämtade upp henne i mamma-hagen. Ordningen återställd och hon blev så nöjd.


  

Tanken är att hus, ridhus och häck ska ge lite skydd när höststormarna friskar i. Massor med gräs finns också. De äter nog så de spricker idag. Jag har inte sett dem lyfta mularna mer än 5 centimeter.



  


En till som är besviken att han inte får gå med tjejerna.

Eftersom Futura begärde på att få komma upp till mammorna, och gå in på nätterna, innebar det att jag fick fixa ordning hennes box. Det blev till att tömma och göra rent och puh! så trött jag är.

Av Ann-Britt - 10 oktober 2010 17:04

Den här är bara så härlig!


Av Ann-Britt - 10 oktober 2010 10:04

Håll ut och ta er genom de 25 sekundernas reklam i början så får ni se en söt historia.

  

Av Ann-Britt - 10 oktober 2010 09:53

Tar jag 10 foton av katterna är i regel 8 bra. Tar jag 200 av hästarna är kanske 5 bra.


  


Nu blir det bildkavalkad med Gucci.


  


Här ger hon Tiger, stallkatten, "onda ögat".


  


Man måste kolla vem som har varit här och satt bomärken.


  


Nu passar hon dörren till lektionslokalen så de två därinne inte ska våga sig ut.


  


Fullständigt slut av alla uppdrag i höstsolen vilar hon ut i stugvärmen.


Nu lite lördagsgympa. Jag ser att min vighet gör att jag ska hänga på gubbarna på gympan och strunta i det där Shakiraaktiga. Flippade runt mellan kanaler på TV igår och såg ett Macarena-klipp. Vilken landsplåga det var. Men bra!

Men kära nån det är ju söndag, inte lördag!


Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards