Gustavsborg PRE

Alla inlägg under februari 2011

Av Ann-Britt - 18 februari 2011 17:04

Läste i tidningen Land att man nu kommit fram till att kalvar som får dia mår bättre än de som tas från mamman så fort de föds. De utvecklar inte heller onaturliga sugbeteenden. Näha, är det inte fullständigt lysande att de kan forska fram detta? Jag blir helt förbluffad!

Herre Gud, vad hade de förväntat sig då?


En film jag vill se är denna:



Samma dokumentärfilmare som gjorde filmen Hästmannen.

Den lilla dubbelvikta tanten blev skadad av en ko en gång i tiden.

Av Ann-Britt - 18 februari 2011 13:05

Bailarino fick gå bort till storebror igen och han blir så liten bebis så det är inte sant. Han tuggar och tuggar och står andäktigt stilla när Aciano nosar igenom honom.


  


Åh, åh bäst att göra sig liten och föltugga. Lite suddigt blir det på bild.



  


Sötnosen i sin box.


  



     

Av Ann-Britt - 17 februari 2011 15:52

 


Idag var torsdagsgänget här och en av personalen har köpt valp, lilla Nelly. Nelly är bara 9 veckor och kunde inte vara hemma alldeles själv utan fick följa med till oss. Gissa om vi smälte som vax?

Både Tiger och Putte blev jätterädda för henne!! Denna 10 cm höga sak, och de ville inte vara i samma rum som den blödtörstiga besten (i deras ögon alltså).


    


Hon dödade stövlar och skosnören med stor frenesi och gick sedan lös på detta halmstrå. Jag tror hon kommer att sova väldigt gott inatt.


Vi förbereder för kurs med Hanna Engström i helgen. Boxarna och lokalen är städade och fixade. Nu återstår att köpa mat och kanske baka något imorgon.


Kylan håller i sig och någon påstod att det ska komma snö i helgen. Usch! Det räcker alldeles utmärkt som det är. Jag fryser och fryser och fryser.


Av Ann-Britt - 16 februari 2011 21:32

Ojdå, snöade in fullständigt i min bokföring och har glömt både tid och rum idag. Igår frös jag nästan ihjäl och det blev det inget bloggat då heller.

Lovar bättra mig imorgon. Ska försöka hålla fingrarna varma så jag kan ta lite nya foton på våra pållar.


Bailarino fick gå bort och prata med Aciano imorse. Han blir så liten, så liten och föltuggar som bara den. Aciano nosar nyfiket på den lille och öronen står rakt fram på honom.

Ska försöka ta något kort imorgon på brorsorna.

Av Ann-Britt - 14 februari 2011 12:46

Hanna har lagt en snutt på YouTube med Alissa och jag fick rapport att Alissa skrittar, travar och nu även tar några fina galoppsprång med ryttare.



Jaha, nu gråter jag igen. Se här på Lotta och Figaro, med garocha. Jag hoppas alla som är uppfödare får uppleva stunder som denna, när man har sålt en avkomma och känner att det bara är så himla rätt samspel mellan ryttare och häst. Jag tror jag blir lite kär i dig Lotta!!!



Jag blir lika barnsligt glad varje gång jag får rapporter.


Här kan ni följa med Figaro och Lotta på galopptur. Varning för lätt sjösjuka och kul film.



Av Ann-Britt - 13 februari 2011 18:04

Hjärnan kan inte skilja på en tänkt och en verklig händelse och den kan heller inte sortera bort ordet inte.

Visst är det en spännande tanke? Så om vi tänker att vi tränar tyngdlyftning blir vi alltså starkare bara av att tänka det... Nåväl, något åt det hållet. En träning som passar en lat person som mig.


Ha en skön söndagskväll!

Av Ann-Britt - 12 februari 2011 13:37

Fy så kallt det var imorse. Det blev till att verka fler hovar för att få upp ångan. Det blev en dam runt om och två damers bakhovar. Sedan var jag varm och go igen.

Nu ska jag minsann ligga på soffan, trots att jag borde gå ut i det vackra soliga vädret. Men NEJ jag ska läsa tjusiga magasin och en trevlig bok istället.


  


Det sticker upp massor av blad nu överallt och om ett par månader så blommar löken!


Ha en härlig lördag gott folk!




Av Ann-Britt - 11 februari 2011 17:38

Jag fortsätter på mentala träningstemat idag. Det blir nog mycket av det framöver.

Charlotte Ahlberg pratade om inre och yttre motivation. Vad driver oss? Om man drivs av yttre motivation är man mer sårbar. T ex om man vid tävlingar vill vinna rosetter och har det som högsta målsättning. Då blir man väldigt besviken om man inte får åka hem med en rosett.

Om man drivs av en inre motivation så åker man till tävlingen för att ha roligt tillsammans med sin häst och för att man vill förbättra de egna resultaten.

Jag har alltid sagt att jag är ingen tävlingsmänniska. Men det kanske inte stämmer helt. Jag blir jätteglad om jag/min häst får en rosett.


Däremot drivs jag av min inre motivation! Jag blir sprickfärdig av stolthet om vi vinner, MEN jag kastar mig inte hem och skriver VI ÄR BÄST, VI ÄR BÄST på hemsidan. Eller tycker att ha, ha vi var bättre än de andra.

Jag är stolt över att domaren tyckte att just vid den tävlingen var min häst den vackraste.

Jag grät av lycka när Estela blev ungstochampion, men det var fortfarande min inre motivation som som var starkast. Jag hade inte blivit varken arg eller besviken om vi inte vunnit. Nu blev jag mycket angenämt förvånad och superglad.


  


Och det är ju ett rackarns grannt band. Jag kanske kan låna det om jag ska på bal någon gång. Det och min Blå Stjärnan medalj. Fy för hundan så fin jag skulle bli!

  


  



Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards