Gustavsborg PRE

Alla inlägg under mars 2012

Av Ann-Britt - 16 mars 2012 16:11

Lite vårblommor till mina läsare inför helgen. Tänk det har känts som lördag idag. Vi satt ute och njöt i solen innan vi kom igång i stallet och allt har gått på halvfart. Hur skönt som helst!!! Ha en trevlig fredag gott folk.


         

Av Ann-Britt - 15 mars 2012 11:20

Blåsipporna kämpar sig fram i alla fall, med eller utan vårskrik. Hagarna torkar sakta men säkert. Lerklumparna håller nu för min vikt och jag sjunker inte ner till fotknölarna i dyngan. Wunderbar!


Vårskrik i form av Carmina Burana:



Den 25 mars är det avelsvärdering av PRE i Skåne. Vi visar Aciano och Futura. Det borde väl inte vara några problem med någon av dem (hoppas jag). Grabben har kulorna på plats (redan kollat av vår veterinär) och höjden har de båda. Benen borde vara tillräckligt "tjocka" så det är bara att hålla tummarna.


Vi planerar kommande kurser med lite nya vinklingar. Ibland är man som mest produktiv när man ser ut att göra ingenting. Virade in mig i en filt igår och gjorde ingenting i solen. Då jobbar hjärnan som bäst, eller när jag mockar. Då är jag kreativ. Spännande saker på gång!

Katterna gillar när jag har tankepaus. Då sitter jag äntligen still och det är säkert ännu bättre för min hjärna när jag får en solvarm katt i knät. Alla nöjda och glada.


Av Ann-Britt - 13 mars 2012 19:49

Han blir bara bättre och bättre, vår lille Baila. Jag är som vanligt grymt partisk och tycker han är finast i världen!



Om ni funderar på vad jag har i hemska påsen så är det torra löv. Att vifta med spö för att få honom att springa fungerade inte alls.

Det är en glädje att få jobba med honom, vår älskade unghingst. Undrar om jag klarar av att sälja honom...


Av Ann-Britt - 11 mars 2012 18:40



Guccis favoritposition. Man skall icke stressa sig genom livet är hennes motto.
  


Men lite ska jag kanske röra på mig. Om jag börjar med headbanging, eller snarare shaking ....



Jösses matte, jag blev helt yrslig i huvet.
 


När stackars Gucci väl kom ut på trappan satt den här staren och kvittrade, drillade och knorrade för full hals i trädet. Stackars katten blev så tveksam på om det var nyttigt att gå ut alls och vände och gick in i köket igen.



Underbart tyckte jag!


Vi roade oss i ridhuset med killarna i eftermiddags. Filmade lite och vi får väl se om vi lyckas få till en film där vi visar att de faktiskt kan röra sig framåt och inte bara slåss. Fast då fick vi ta in dem en och en, annars blir det ingen reda med jobbet. Bailarino var så duktig. Han följer mig jättefint. Nästan för fint, för jag ville ju att han skulle sprattla runt och visa upp sig. Hans rörelser börjar komma så smått och med tanke på att han vuxit 10 cm senaste året kan vi inte förvänta oss storverk i rörelse. Men det kommer, det kommer.

Av Ann-Britt - 10 mars 2012 14:53

Nähä, det gick inte den här gången heller att ha två i samma box. Cassi-trollet ockuperade krubba och höhög och det var allmänt kiv och gnabb. Så det blev en box vardera. Nu är alla nöjda och glada.

Cassi låg och vilade imorse och gjorde sig ingen brådska att gå upp när vi skulle släppa ut. Härligt, då känner hon sig trygg i sin egen lya.

Ha en god helg!

Av Ann-Britt - 6 mars 2012 15:21

Det var dags för Cassiopeia att bli stor flicka, tyckte vi, och beslöt att prova med att ha Divina och henne i samma box. Det har aldrig fungerat med andra föl, men skam den som ger sig.

Det gick faktiskt bra! Hon fick stå med Divina ett par timmar igår och någon timma på morgonen idag. Vi gör så några dagar och ser om det goda håller i sig.


 


Äntligen kan vi märka att hästarna är ute mer om dagarna och mockningen börjar bli mer behaglig. Det går åt mindre mängd hö och ändå är de nöjda och betlåtna. Vi var klara vid lunchtid idag med allt i stallet och det är nog nästan 1-2 timmar tidigare än när det var som värst.

I rabatterna blommar nu krokus och scillan börjar titta upp. Det här är väl bästa årstiden?

Av Ann-Britt - 5 mars 2012 07:40

Det var en härlig helg och jag har väl sällan sett så många glada ansikten och entusiastiska människor. Ja, t o m hästarna rycktes med av den positiva stämningen.

Nu ska Hanna och jag försöka få till maj-planeringen så att alla får plats.

Jag har en liten videosnutt på Giths långa tyglar "show", som jag hoppas att hon godkänner för publicering här på bloggen.


Jag vaknade på tok för tidigt idag (kl 05.15) och har redan kommit till det där stadiet där man skrattar så man gråter åt tämligen banala saker. Tog mig an en artikel i morgontidningen om Katastrofala omslag och tjöt av skratt när jag läste hans recension av Carlos omslag. Ni kanske befinner er på en högre nivå än jag, men lite kul är den väl ändå?


http://katastrofalaomslag.blogspot.com/search/label/Franskt

Av Ann-Britt - 4 mars 2012 12:14

Det har varit en alldeles ovanligt bra kurs tydligen och alla deltagare är i extas över sina framgångar. Majkursen är fullbokad och överbokad redan.


Våra gossar har skött sig exemplariskt och jag är riktigt stolt över dem. Bailarino fick Zingo bredvid sig och han gjorde sig till något helt otroligt för att imponera på Zingo. Men Zingo är en gammal slipad kille och han spelade fullständigt ointresserad till Bailas djupa besvikelse. Till slut fick de ändå hälsat och sedan tyckte Baila att de var de bästa vänner. När vi släppte ut våra så kutade Baila bort i hörnet, där han kan se in i stallet, och bara väntade på att hans nya vän också skulle få komma ut i hagen. De är lite söta.

De delade stall med ett sto och två valacker. När vi tog in förväntade jag mig att åtminstone Aciano skulle mopsa upp sig lite och gnägga, men de gick lugnt, fint och tyst in i sina boxar. Då blir matte lite stolt!


 


Zingo med våra två i bakgrunden.


 


Godmorgon, säger vårt lilla Cassi-troll med blommor i håret.


 


Första penséerna planterade. Nu dj-ar är det vår!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards