Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013
Jag finslipar mitt recept på lergrytebrödet. Tänkte ha med det i nästa bok. Det tar sig får jag säga och gårdagens bak blev riktigt, riktigt gott. Ska se om det går att duplicera försöket. Väldigt svårt med surdegar för de går på känsla. Inte helt lätt att ge exakta mjölmängder osv. Men det får bli som i förra boken att jag överlåter åt läsaren att ge personlig touch.
I den här varianten hällde jag lite olivolja, rivet citronskal och rosmarin i botten av grytan. Det avgav en doft av Medelhavet.
Åkte på matmarknad i Skäralid med dotter och måg. Underbart väder och trevlig tillställning. Jag kom hem grymt kaffesugen, men mötte en svettig Kenneth i en av hagarna. Han höll på att röja bort sly och annat som låg på trådarna i vår nya hage. Det gick ju liksom inte att säga "tjena, nu ska jag gå in och fika" utan jag sa "vill du ha sällskap i röjningen" och det ville han. Kaffepausen blev en dryg timma senare och då smakade det GOTT. Hagen var något bättre strömförande.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|